Merhabalar,
İlk doğumum normal doğumdu. Hiç memnun kalmamıştım. Bu doğumu özellikle sezeryan istedim ve doğum sonrası süreçten memnun kalırsam yazayım die bekledim.
Memnun kaldım başlıyorum yazmaya :)
Sezeryan olacağım zaten belliydi 17 Mart için tarih almıştık ama suyum çok azaldığı için 14 marta çektik. Suyum azaldigi için mi bilmem aynı zmanda sancılarım da başladı. Sabah 6 da hastaneye gittik o sıra nisanim da geldi. Ameliyata girerken sancılarım sıklasmaya başlamıştı. Önce belden ignemi yaptılar. Kesinlikle acısız bir işlem. Ama ameliyathane çok soğuk. Tirtir titredim. Saolsunlar üzerime sıcak battaniye orttuler hemen ısındım. Bacaklarım uyuştu önüme perde çektiler ve sonda takıldı. Daha sonra başladılar işleme. Bebeğin çıkmasına yakın eşim geldi yanıma. O gelince çok rahatladim elimi tuttu 🥰 sonra minik sümüklü kızım ağlamaya başladı. Çok güzel bı andi. İlk bebeğimi normal doğum yapmıştım ama çok sıkıntılı bir dogum olduğu için bebeğim aglamamisti o yüzden kızım ağlayınca çok duygulandım bende ağladım. Çok sorulduğu ve söylendiği için söylüyorum bebeğin cikmasi için cekistirme oluyor ama zerre rahatsızlık vermedi bana. Bebeğimi temizlediler verdiler fotoğraf çekindik ve eşimle gittiler. Benimde dikişlerim atıldı 10 15 dk sonra bende çıktım. Ekip çok tatlıydı hiç zorlanmadım hep muhabbet ettik. Sürekli epidural ağrı kesici bağlıydı serum şeklinde. Doğum sonrası ağrım olacağı zaman basip yatistirdim. İlk ayağa kalkışta da hiç zorlanmadım. Sadece bikac kez aralıklarla gelip karnıma baskı uyguladilar kirli kan çıksın die o biraz can yakıcı. Sorunsuz bir doğum ve sonrası geçirdim Allah’ıma cok şükür. Eve geldik ilaç serum kadar etkili olmadığı için ağrım oldu 2 gün ama zamanla oda azalıyor. Bugün 5. Günüm ve hem ev işime hem bebeğime kendim baktim. Dusumu aldım saçlarımı duzlestirdim :) bunlar benim için çok önemli çünkü yaptığım normal doğumda 2 ay sonra dikişlerim iyileşti ve normal.hayata bı turlu donememistim. Çok acılı günlerdi o yüzden sezeryan bana hiç koymadi. Ha bide çok şükür sütünde hemen geldi bebeğim de tuttu. Allah’ım hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin. İkinci doğumunu yapacak anneler eğer ilki tramvatik ise zorlamayın sezeryan olun.
Benden bu kadar şimdilik🙋