Ravzabet bende geçen hafta cuma günü gitmiştim.. gitmeden 2 saat önce mutlaka 6-7 bardak su içmeni öneririm. Çünkü ben 1 saat önce 5 bardak su içmiştim mesaneye tam inmemiş, bu sebeple rahim ağzı uzunluğunu ölçmek için su içirtip yarım saat sonra bir daha içeri aldı. Fazla kiloluyum, kiloma biraz laf söyledi, bakalım bu kiloyla nasıl göreceğiz tarzında. hamileliğinden bu zamana kadar kaç kilo aldın dedi, 94 kiloydum 96 oldum çok kilo almadım dedim. “İlla ki bi hesap yaptıracaksınız, hmmm 96′dan 94′ü çıkartalım, zaten az yoruluyoruz” dedi yine bi tersleme.
Bebekte hiçbir şey yok çok şükür. Ama normale göre 4 gün önden gidiyormuşuz, birde amniyon sıvın yüksek insülin kullanmaya başlayabilirsin. Endokrine git, şeker olabilir dedi. Kendi doktorumla konuştuğumda şu an için sıkıntı edilecek bir durum yok iki hafta sonra şeker yüklemesine gel dedi.. Öyle bir korkuttu beni..
Fotoğraf + CD konusuna gelirsek 20-25 dk boyunca siyah beyaz bir şekilde ultrasonda baktı. Çıkmamıza yakın 2 saniye renkli ultrasona geçtik. Ondada gelişigüzel bir fotoğraf çekti onu verdi. Muayeneye girdiğimizde kapının yanında çok güzel ultrason kağıtları vardı onun gibi olur diye heveslenmiştim, eşim neden böyle bir fotoğraf diye sorunca işi yine kiloma bağladı. Ultrason sırasında bir sürü fotoğraf çekip CD’ye atıyor sanmıştım, eve gelip hevesle CD’ye bakınca 50 saniyelik bir kayıt yaptığını gördüm. Tabi oda piksel piksel… Ben sevemedim, ne yazık ki.