Merhaba hanımlar bende ikinci normal doğum hikayemi anlatmak istiyorum.39+2 de doğum yaptım.doktorumuz 40 kadar bekleriz gelmezse suni sanciyla başlatiriz doğumu demişti bende hurma yemeye ve activating labour hareketlerini yapmaya başladım zaten bir önceki gece ilk defa yaptım o hareketleri sabahına sancılarım başladı sabah hafif hafif ağrılarım vardı hatta doktor kontrolüm vardı hastaneye gittik nst baglandim hemşireye sordum benim ağrılarım var cikiyormu ekrand diye oda evet biraz var demişti sonra doktorum izinliymis başka bir doktora yonledirdiler beni ona sonuçları gosterdim evet sancıların var ama duzensiz deyip eve yolladi beni alttan muayene bile etmedi söylememe rağmen neyse biz eve geldik oğlumun kursunda programı vardi oraya gitmem gerekiyordu ben oraya gittim orda oturdum ama sancılarım hala devam ediyor ve siddetlenmjsti neyse program bitti oğlumla yürüyerek eve geldik 5 dakikalık mesafeyi.sonra eve gelince ev girdim bir baktım kanamam başlamış hemen eşimi aradım işten geldi hastaneye gittik acil aldılar beni tekrar alttan muayene ettiler beni hemşire ve doktor 8 sancım acilmam varmış ve o gelen kan da nişanimmis. Hemen bana serum takmaya başladılar Tuvaletim var deyince tuvalete göndermedi yolda dogurabilirsin dedi birşey taktı galiba sondaydi bilemiyorum onunla boşaltım yaptı sonra tekerlekli sandalyeyle beni dogumhanrye getirdiler yatırdılar doğum masasına işte başladık 🙄 ebe geldi suyun geldimi dedi önce suyumu patlattı sonra bana yandaki demirlerden tutunarak ikinmami söyledi normal kendi ikinmamla doğuma başladık ben ikiniyorum ikiniyorum ama daha başındayız doğumun ve ben yeterince ikinmiyorum diye galiba ebe bana ağrı gelince söyle sana bir ilax vericem dedi o sıra ağrım geldi söyledim ebeye serum yerinden ilacı verdi sonra tekrar alt tarafa geçti tekrar ikin ikin diye sürekli yonlendirdi beni hiçte öyle kızıp azarlayan bir insan değildi ebem sağolsun sonra ben hala ikinmaya devam ediyorum sonra hemşire geldi yanıma hadi az kaldı dedi bana o sırada ebe hadi ikin bak saçları gozukuyor dedi gelen hemşire karnıma bastırmaya başladı ama hafif bir bastirmaydi acı bile hissetmedim sonra ben öyle yoruldum ki durdum bir süre durma durma hadi biraz daha geliyor geliyor derken bir ikinmisim o sıra geldi bebek direk karnıma koydular ilk temas için ben korkudan ellerim ayaklarım titriyor ben tutamam siz tutun dedim hemşireye hemşire hemen tuttu birkaç dakika karnimda kaldıktan sonra yan tarafa yatırdılar kontrolleri için sonra ebe benim dikislerime başladı bı beş dakka falan sürmüştür heralde dikişler sürekli ne zaman biticek ne zaman bititcek diye sordum durdum en son son 4 dikisini yapıyorum dedi ama toplam kaç dikişin var diye sormak aklıma gelmemiş bu arada dikiş atılması falanda hiç zor bişey değil hissetmiyorsun bile. Sonra bitti hadi kalk bakalım dediler yine tekerlekli sandalye bindirip odama götürdüler ve sonunda artık rahattim çok şükür. Tüm bu olanlar 20 dakika içinde oldu hatta arkadaşlarıma girerken msj attım ben doğuma giriyorum diye 18.20 saat doğum saatim 18.45 yazıyor ekranda. Ama çok şükür kolaydı rabbim kolaylığını veriyor kimseyi o yollarda birakmasin rabbim bütün gebelere sağlıkla hızlı doğumlar nasip etsin. KORKULACAK HİCBİSEY YOKMUŞ.😊