Yusra61_ benim 2 tane takip doktorum vardı :)) ben tüp bebekle hamile kaldım, tüp bebek kliniğinde takibimi yapan doktor bir de doğum için bir balka hastane ile anlaşmıştık, hani orada da muaynçene hakkımkz vardı doktorla direkt doğumda tanışmayalım bir hikayemiz olsun diye takribi 26-27 haftada başladığımız doktor. Tüp bebek kliniği hep zaten sezeryan üzerinde durduğundan bebeğin pozisyonu ve bunun anlamı üzerinde durmadı. Diğer doktor ise her muayenede ’makar gelişli" derdi, nedir diye hiç düşünmedim :)) bir gün hemşiresi dedi, ya sizinki ters olan bebekti di mi dedi, o demek yaw dedim, makat gelişli dedi :)) zaten başından beri sezeryan konuştuk dedi doktorum (37 haftada doğum demişti) ama normal doğum olsa ve dönmese bizi çok zorlardı bu bebek, sezeryanı bile daha zordur demişti. Doktoruma sezeryannkonusunda aşırı güvendiğim için çok da takılmadım açıkçası.. bebeğimin fotoları var şimdi güle gğle bakıyoruz önce bacakları çıkıyor :))) endişelenmeyin, aslolan anne ve bebekçin en sağlıklı olandır. ’ideal doğum şekli" normal ve sezeryan değil, anne ve bebek ççin en sağlıklı ve en güvenli olandır..