Mervee Çokk üzülerek söylüyorum ki kullanan arkadaşlar ne durumdasınız, devam mı, kaç adet içiyorsunuz günde acaba
BsraAkarDemir Mervee 24 haftalığım hala bırakamadım. Bu zamanlara kadar günde 3 tane içiyordum şimdi 5 e 7 ye çıktı ....... Her yaktığımda kahrola kahrola devam ediyorum. Çok aptal bir duyguu!
GamzeBirolUmur Mervee 5hafta 2 gunluk hamisim gunde 1 paket iciyordum suan günde 2 yada en fazla 3 tane iciyorum
Didemalkanendik Mervee bende 6+2 yim bende bırakamadım oğlum da da içmiştim azaltmaya çalışıyorum ama olmuyo yapamıyorum maalesef vicdan azabı 😓
Didemalkanendik Mervee bende 6+2 yim bende bırakamadım oğlum da da içmiştim azaltmaya çalışıyorum ama olmuyo yapamıyorum maalesef vicdan azabı 😓
Mervee BsraAkarDemir 29+5 im ben de devam.. bazen 3 bazen 6 çok kötü olarak hemde 🙁 psikolojimi etkiliyorum resmen ama içiyorum da napacağım bilmiyorum ya
Hopppala BsraAkarDemir bebeğin düşük kiloda ve sürekli hasta olur bağışıklığı zayıf kalır lütfen içme bebeğine yazık değil mi sence bence sen yapabilirsin 💪👍
deletedmom11 Tartışmaya koşuyoLar bu konu açıLdğnda we ben okuduklarıma çok şaşırıyorum herkesin kendi iradesi ben hem ağır depresan kuLLanıyodm özeL sebepLerden hemde paketi içmiyodum resmen yiyodum tatLım öyLeki hayatmda ihtiyacım oLan hiçbişeyi aLamıyodum sigaraya para yetiştircem diye ama hamiLe kaLnca ikisinide bıraktm seneLerin bağımLısıyken bi anda bıraktm kiLo aLmamak içnce yöneLmedim hiçbişiye 😒 inş kısa zamanda kurtuLursunuz yanLızca bebeğnz içn değiL iLerde nefes darLığı çabuK yoruLma yürürken tıkanma çoğu şeyden haLsizLik yüzünden wazgeçme ciğerLerin çökmesi gibi sebepLerden ötürü bırakırsnz umarım bebeğiniz değerLi ama siz de değerLisiniz bebek için değiL kendinz için wazgeçebiLirsnz iyi sohbetLer !!!
Mervee deletedmom11 polemik olacak bi durum değil tabi çeken bilir sadece canm aynen inşallah bırakırız 🙏🏻🙏🏻
Zehra2701 Mervee bende 19+4 haftalık hamileyim ilk 3 ay içmedim bulantilardan ve sonra bulantilar geçer geçmez bende başladım 😐 bırakmak istiyorum ama bırakamiyorum aşırı icmemeye çalışıyorum maalesef cnm
Hopppala GamzeBirolUmur 👏👏👏 harikasın içime ki o minicik bebeğine yazık bence o içtiklerini de bırakabilirsin güZel anne 💗💪👏
Zerkan Annelik bebek karnınıza düştüğü an başlar arkadaşlar yapmayın onu zehirlemeye hakkınız yok kusura bakmayın ama bırakamıyorum diye birşey yok size inanamıyorum onun tertemiz vücuduna iradesizliğiniz yüzünden zehir saçamazsınız ben ileri derecede panikatak hastasıyım bebeğim için zorluk ve sıkıntı çekip bir tane ilaç dahi almıyorum mazeretiniz yok üstelik sizinki keyfi bir şey sizlere tavsiyem bir an önce bırakın bebeklerinizi zehirlemeyi
Alpveannesi Didemalkanendik merhaba. Bende tam olarak birakamadim 22+5im. Merak ediyorum oglunuzda herhangi bir saglik sorunu yasadiniz mi?
Didemalkanendik Alpveannesi Alpveannesi yok canm hiç bi sağlık sorunumuz yok çpk şükür 32 aylık şuanda nekadar vicdan azabı çeksemde baktıkça şükrediyorum
Omerinannesi Alpveannesi merhaba canim bende 23+6 gunluk hamileyim.benim annem bana hamileyken sigawa icmis ve bu yuzden cigerlerim zayif dogmusum.astim hastaligina dondu sonradan.su an maalesef ilac kullanmak zorunda kaliyorum.gunde uc kere buhar makinesiyle oksijen almam gerekiyor.evden cikamiyorum.yapmayin bebeginizi zehirlemeyin.ileride benim anneme suclusu sensin dedigim gibi sizede cocugunuz suclayacak ve hasta olacak😐
Guloo68 İçmeyene kolay gelir bırak demek ama söylendiği gibi kolay değil biz içinler olarak zaten memnun değiliz bu durumdan bizde istemeyiz bebeğimize bisey olmasını olacağı varsa olur rabbimin elinde en ufak sey bile bahane olur sigaradan yada başka biseyden değil onlar sadece bahane rabbim istediği icin oluyo unutmayın bu hayatta herseyin bi bahanesi vardır sağ salim alsın herkes yavrusunu kucağına inşallah 😇😇
Zerkan Guloo68 Sen kendini böyle teselli ediyorsan birşey diyemem elbette herşey Allahtan ama vicdan rahatlığı diye birşey var sen sigarayı iç çocuk Allah korusun hasta doğsun e rabbimden geldi Allah akıl vermiş sen doğru olanı yapta Allahtan gelene daha iyi dayan
OzlEmrah Guloo68 Canım bende içiyordum içmeyen bir bayan değildim günde 1 paketi bile geçtiği oluyordu. Taki karnımda atan o kalbi duyduktan sonra. Sigara bırakmak kolay değil doğru ama şunu unutmayın irade meselesi.. Çocuklarınız belki hiç bir problem olmadan doğacak ama bu ilerleyen yaşların problem yaşamayacakları anlamına gelmez. Sigarayı bıraktım rüyalarımda hep içtiğimi gördüm. Hala daha görüyorum.. Ama irademe çok şükür sahip oldum Allah’ın izniyle inanmak en güzeli İnan’ın sizde bırakırsınız inşallah 🙏🙏🐣🐣 Sonra o pis kokuyu alınca neden bunu içiyordum diyor insan içmeyin küllük gibi kokuyormuşum meğer bende 🙊🤗🤗 Hadi annişler İnan’ın sizde bırakabilirsiniz 🙏🙏🙏🙏
Kedicikiz Guloo68 içene de bırak demek kolay. Ben 15 yıla yakındır sigara içerim zevkimdir o bırakmayı hiç ama hiç düşünmedim bu zamana kadar. Günde en az 1 paket. Yemekten önce sonra kahveyle birlikte. Bebek tedavisi görürken doktor artık azarlıyordu bırakacaksın diye yinede içiyordum çünkü seviyorum. Ama gebeliği öğrendiğimden beri ağzıma sürmedim. Rüyalarıma giriyor ama içmiyorum çünkü artık yalnız değilim. Bana emanet edilen bi can var. Bırakmak için kendinizi strese sokmayın daha çok içmek istersiniz. Aklınıza geldiğinde su için yürüyüş yapın. Bişilerle oyalanın. Ama bırakmak o kadar zor değil inanın.
shdemir Ya bu sigara içenlere inanamayanlar vicdan yaptıranlar bebeğini nasıl zehirlersin diyenler. Buraya zaten kız sigara içiyorum ohh hadi hep beraber falan yazmamış. Ne kadar değişik insanlar var sürekli aynı şeyler ya. Sigara bagımlılık hadi bıraktım diyince olsa kimse kendini bedavaya zehirlemez. Ayrıca bende 21.haftamdayım 10 günde bi iki tane bazen haftada 3 4 tane içtiğim oluyo bu kadar azaltabildim normalde 1 paket iciyodum günde. Kaldı ki günde 10 tane içiyo olsamda suan benim karnimdaki bebegi benden iyi kim düsünebilir ya? Hic kimse. Hic diyorum dikkat edin. Burdakiler demiyorum. Bi insan daha yok benim canim o benim icimde. Böyle bırakamıyorum diye bisey yok yazmak yerine destek verici seyler yazmayı deneyin. Bırakamıyorum diye birsey var arkadasım her ne kadar kabul edemesenizde. Allah insallah tiksindirir komple hic icmeyiz de. Yapmayın yani lütfen
Zerkan shdemir Vicdan yapsanız zaten içmezsiniz bırakamam diye birşey kabul edilemez kusura bakmayın bu konuda doktorların bile hiç töleransı yok bebeğini düşünsen zaten içmezsin içmeyince krizmi geçiriyorsun acaba bende panikatak ilaçlarına bağımlıydım ama bebeğim söz konusu olunca bıraktım üstelik benimki gerçek bir rahatsızlık sen yeni doğmuş bebeğine süt yerine sigara içirirmisin öyle düşün şu an içenler onu yapıyor vicdan yapınki bırakın zaten kusura bakma eleştrilerim sert gelebilir ama sizin bebeğiniz siz bilirsiniz tabi daha iyisini
Omerinannesi shdemir canim tabiki birbirimize destek olucaz ama ben annem bana hamileyken sigara ictigi icin astim hastasiyim ve su an bende 23+6 haftalik hamileyim ilac kullanmak zorunda kaliyorum basima geldigi icin soyluyorum oksijen maskesiyle dolasiyorum evden cikamiyorum.annem beni gordukce mahvoluyo ama zamaninda yaptigi hata yuzunden oldugu icinde vicdan azabi duyuyor.sende ilerde boyle olma diye paylasayim istedim.😐
DilekAlkanat shdemir size katilmiyorum birakamiyorum diye birsey yok aliskanliklarinizi degisin cayla sigara icmeyi seviyorsan cay icme sigarasiz kahve icilmez diyorsan kahve icme arkadaslarla biaraya geldigimizde yakiyorum diyorsan bisure ara ver gorusme ben gunde 1 paket bazen daha fazla iciyordum sabah trafigin stresi yak ise vardin dur girmedn yakiym bitane falan derken 1 paket bazen daha fazla ben bilerek gebe kalmadim ama ogrendigim zaman da bunu yapamam diyip biraktim lutfen anneler devlet hastanelerinin sigara biraktirma bolumleri var gidin bir konusun orayla gebelerde nasil bir yol izlerler bilemiyorum ama en azindan bir deneyin...
Guloo68 Zerkan rahatlatmiyorum paket paket de içmiyoruz zaten en fazla icen 4 5 tek içiyo ona doktorlar bile müsaade ediyo keske hiç içilmese bayıla bayıla içmiyoruz içmeyince sıkıntı oluyo aslında
shdemir Zerkan İşte en son kurduğun cümle bence bu konunun cevabı. Muhtemelen yeni doğan bebeğime sigara içiricek zekaya sahip olsam çocugu yapamazdım 🙂)yetmezdi aklım. İkincisi ben kendimi avutmuyorum teselli etmiyorum benim ictigi ne bi sigara ne 10 sigara hic kimseyi ilgilendirmez. Cocukta benim cocugum. Sigara icmeyince kriz gecirmiyorum bazen 10 günde bi iki tane bazende haftada bi iki tane içtigimi yazdım. Kriz gecirsem her gün icerdim canım isterse icerimde. Ayrıca ben her sigara konusu olan foruma yazıyorum bazılarınin doktorlari gunde 3 taneden bisey olmaz diyomus hic bir doktor bunu dememeli diyorum. Mesela benik doktorum sigara ictigin icin utanman lazim diyo. Bitanesine bile izni yok bunuda herkese söylüyorum.Benim size anlatmak istedigim cok kısa cok net yargılamaya gerek yok ters.konusmaya vicdanı isin icine sokmaya bebek zehirleme cumlelerine falan. Kendin nasıl bıraktiysan onu anlatirsin oda zaten yardim istemis. Geri kalan kısımda ister bırakır ister günde 1 paket icer bizi gram ilgilendirmiyo