Doğum hikayemi buraya yazacağım günü bekliyordum ve sizinle paylaşmak istedim 🥰Normal doğumu çok istiyordum fakat doktorum çatı muayenesi sonrası normal doğumun beni çok zorlayabileceğini söyledikten sonra sezaryene karar verdik. 38+5 te hastaneye yatışım yapıldı. Korku, heyecan, sabırsızlık, endişe hepsi vardı. Ameliyat saati geldi ve beni ameliyathaneye aldılar. Belden spinal anestezi yapıldı. Gerçekten spinal anesteziden korkulacak bir şey yokmuş damar yolu açılırken canım daha çok acımıştı 😊 sonra beni yatırdılar hemen sonda taktılar. Sonda takılırken biraz canım yandı ama kısa sürdü. Anestezi etkisini hızlı göstermeye başladı bacaklarımda önce bi sıcaklık hissetmeye başladım. Ardından karıncalanma hissi geldi. Ama dokunduklarını hissediyordum. Ben hala hissediyorum başlamayın sakın dedim 😂 Hissedeceksin ama canın yanmayacak merak etme dediler ve başladılar. Açıkçası dokunuşları ve karnımı çekiştirdiklerini hissetmek biraz içimi fena yaptı midem bulanmaya başladı. Kusacak gibiyim dedim çok normal deyip maske taktılar biraz oksijen verdiler. O esnada başımda biri sürekli benimle konuşup beni rahatlatıyordu. Ameliyat başladıktan muhtemelen 5-6 dk kadar sonra biri karnımı bastırdı tam ay diyecektim ki bir ağlama sesi geldi 🥹 oğlum doğmuştu bile. 🥹 Çok kısa sürmüştü. Yanağıma koydular. Öyle sıcak öyle yumuşaktı ki 🥰 Öpüp kokladım. Sonra oğlumu götürdüler ve benim ameliyatım bi süre daha devam etti. Oğlumun sıcaklığını düşünmekten geri kalan vaktin nasıl geçtiğini hatırlamıyorum bile. Ameliyathaneden çıktım çıkarken herkes kapıda bekliyordu anneme seslendim “Anne, ben anne oldum!” Herkes mutluluktan ağlıyordu 🥹ve odaya götürüldüm. Hemen oğlumu kucağıma verdiler. Sezaryen olacağı için sütüm hemen gelmezse diye korkuyordum. Ama öyle olmadı çok şükür ki hemen sütüm geldi ve oğlumu emzirdim. Anestezinin etkisi geçtikten sonra ağrılarım oldu. Yürümekte zorlandım hareket etmekte yatıp kalkmakta çok zorlandım. Ama hepsi geçiyor hele ki onu kucağıma aldığım zaman hiçbir acım ağrım olmuyor :) Şimdi 9 günlük olduk ve mışıl mışıl uyuyor. Ben de artık çok daha rahat hareket edebiliyorum ağrılarım neredeyse kalmadı. Şükür kavuşturana! Ben anne olmayı çok sevdim Allah isteyen ve hakeden herkese nasip etsin. 💕💕