Meliateach Benim ikinci hamileligim ve ilk dogumum sezeryan oldu, kendim tercih ettim. Hamile kaldigim ilk gunden beri hep normal dogum istedim cunku daha saglikli oldugu soylendigi icin, ancak cati muayenesi oldugumda canim cok yandi ve cok agladim bu durumda sezeryan tercih ettim ve sorunsuz bir ameliyat gecirdim, sonrasinda da 3 gunde toparladim ve oglumla da ilgilenebildim. Ama bunun aksini yasayan ve sorunlu ameliyat geciren toparlayamayanlarda var! Bir yakinim normal dogum yapti hayatimin en buyuk hatasi diyor, yirtilma dikis vs oldu 40 gun yatti toparlayamadi, ama bir arkadasim normal dogum yapti ve hicbirsey anlamadim dedi 5 dakika sonra toparladi… Yani bu tamamen kisiye gore degisiyor, herkeste ayni olmuyor, bunu dusunup stres olma bence cati muayeneni ol, o anda hissettiklerin belirleyici olabilir bende oyle oldu, yada icinden nasil geliyorsa oyle olsun kimseyi dinleme ve kafana takma herkes kendi yasadigini tecrubesini yazar ama sende nasi olcak kimse bilemez, baskasina iyi gelen sana gelmeyebilir, bu konuda kimsenin ukalalik yapmasina izin verme bence. Her ne sekilde olursa olsun cok guzel bir dogum ve sonrasi gecirmen dilegimle 🥰