Kbb25 bence çok çok yanlış düşünüyorsunuz. Benim ilk gebeliğim 12 haftalık diye gittiğimde 10 küsürde kalp durması nedeniyle kürtajla sonlandı, doktorum çok normal ilk gebeliklerde olabiliyor düşük çok yaygın dedi. Tekrar hamile kaldım ve yine aynı haftalarda aynı şeyi yaşadım doktorum dahi çok şaşırdı. Bu kadar tesadüf olamaz dedi iki gebeliğimde 11. haftayı görmeden sonlanıyordu hem de herhangi bir belirti vermeden her şey gayet yolundaymış gibi görünürken. Pıhtılaşma testi verdim mthfr 677t heterizigot çıktı genetik doktoru pıhtılaşma yok dedi bu sonucum için yani çok da ciddiye almadı. Kadın doğumcumsa riske atmamak adına üçüncü gebelikte coraspin başlarız dedi şuan elhamdülillah 26 haftalık hamileyim bu günlere gelmek benim için mucize resmen. Normal zamanda pıhtılaşmaya neden olmayacak düzeydeki genler hamilelikte bebeğe giden damarların tıkanmasına neden olup düşük yapabiliyor, ayrıca bir hanımefendinin dediği gibi birisi için düşüğe sebep olmayan önemsiz bir gen bir başkası için düşüğe neden olabilir çünkü bilmediğimiz tonlarca hastalık var, vücudumuzda ne neyi tetikliyor, neyden dolayı ne oluyor bunların birçoğunun cevabı hala yok. Kan sulandırıcı kullanmak herhangi bir zarar vermiyor neden kullanmayayım neden önlem almayayım, kesin çözüm denemiyorsa bile o küçücük ihtimale neden tutunup kendime şifa aramayayım