muser24 Kızlar, 30+3 haftalık hamileyim. Bugün kontrolüm vardı, doktorum 32. haftaya kadar doppler’ı yapmam gerektiğini söyledi. Eşim yaptırmamı istemiyor? Sizin fikrinizi de öğrenmek istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Mutlaka yaptırılmalı mı?
muser24 Esraliiii neden istedi ki doktorunuz? Ben Yunanistanda yaşıyorum, burda 28-32 haftalar arasında yaptırılıyor, zorunlu değil ama yine de yapılsın deniyor
muser24 CmreKsidar gerek olmadığını, zaten 20-24 haftalar arasında bir tane bu şekilde detaylı ultrasona girdiğimizi söylüyor
muser24 Mercan1994 bu 20-24 haftalar arası olan değil, 28-32 haftalar arasında yapılıyormuş. İkinci hamileliğim 6 sene önceydi ve böyle bir şey yoktu. Yeni çıkan bir şey heralde
Mercan1994 muser24 ben 29 haftalığım doktor bana dooplere gir demedi detaylı ultrasona girdim sadece o da 20-24 hafta arası olandı zaten
elifcicek_07 muser24 doktor inşallah bizden de ister çocuuumun sıfatı eşkalini doğmadan net resimleyebilmek istiyorum eşim istemiyor hususi sırf sen istiyorsun diye bi 800 lira daha veremem diyor gerçi biz 32 de gittik kontrole demedi doktor ama.
CmreKsidar muser24 yani ben girdim bir zararı yok mesela saframda taş varmış doğumdan sonra büyük ihtimalle ameliyat olmam gerek bende orda öğrendim. Bebeğimin suyu az ölçmek için sürekli giriyorum daha da azalmış mı sıkıntı var mı diye bi zararı yok aksine faydası olur
muser24 CmreKsidar peki normal kontrollerde bunu göremiyorlar mı, yani sıvının yeterli olup olmadığını mesela? 🤔🤔🤔
CmreKsidar muser24 görebiliyorlar ama ölçemiyorlar mesela doktorum suyun azalmış bi dopplere gir diyor bebekte sıkıntı var mı diye de görünüyor kan akışı vs. Dopplerde ne kadar olduğunu ölçüyor doktorda ona göre önlem alıyor. Mesela benim suyum az ama bebeğin gelişimi iyi tam gelişimi de dopplerde görüyor ultrasondan biraz daha detaylı