1 Martta kavuştuk anca yazmaya vakit buluyorum. Her şeyim normal gitmesine rağmen korktuğum için sezaryeni seçtim. Vajinaya kesik atıp genişleteceklerine karnımı kessinler diye düşündüm. 39+4′te sabah hastaneye yattık. Sonda takıldı kastığım için biraz acıdı ama kısa bir işlem. Giydirildim ve ameliyathaneye geçtik. Belden iğnemi oldum. Hissetmedim diyenler oluyordu burda okuduğumda ben baya hissettim. Ve uzun sürdü kusa bir işlem değil. Ama çok acımıyor. Öne doğru eğilmem ve kıpırdamam için hemşire beni tuttu doktor öyle yaptı. Hemen uyuştum yatmıştım zaten. Ortam aşırı soğuktu ben titriyordum aşıı üşüdüm. Normalmiş bu da zaten. Uyuştuktan birkaç dakika sonra bebeğimin sesini duydum. Hiçbir şey hissetmedim sadece kalbimin altına baskı yapıyorlardı nefesim daraldı gibi hissettim ama biri ağırlık koymuş gibi düşünün kalbin kaburganın oraya sonra zaten hemen sesini duydum bebeğimin azcık gösterdiler götürdüler hemen. Eşim de girmemişti pandemiden beri almıyorlarmış kimseyi sözde Özel hastanede baya da para vererek yaptık neyse. Bebeğin çıkması kısa sürüyor sonrası biraz uzun ama uzun dediğimde max yarım saat içinde odanda oluyorsun. Odaya geçtiğimde bacaklarımı hissetmem 3-4 saati buldu. Yine burada okuduklarımdan bel ve baş ağrısından çok korkuyordum ama benim hiö ağırmadı. Kişiden kişiye değişir dedikleri bu işte. Gerçekten çok korkuyordum ama şükür başım da belim de ağrımadı. Çıkar çıkmaz bitter ve türk kahvesi içtim ama. Bol su bir de. Akşam hemşire yürüttü. Kalkması yürümesi çok zor geldi orda işte dikişlerim baya bir acıdı. Zorlandım. 2 gün yatışlıydı bizim hastane. 2 gün boyunca yoğun kanamam oldu hemşireler bez gibi bir şey koyup değiştiriyor zaten. Sonda da ertesi gün çıktı çıkarken hissetmiyorsunuz çok. Sonra dependte geçtim kanamam 10 gün boyunca sürdü ilk hafta yoğundu sonra yoğunluk azaldı. Doktor 40 gün bile sürebilir dedi. Şu an 15.gün hafif kahverengi sarı şeklinde artık akıntı. Kan bitti.
Eve geldiğimizde çok sık yürümediğimden dikişlerim ağrıdı. Bol bol yürümek gerekiyor ben onu çok yapmadım ama yine de kötü geçmedi. Sezaryenin dejavantajı çabuk yatıp kalkamıyorsun bebeği kucaklarken zorlandım. Gece ağladığında hızlıca kalkıp oturamadım ama hepsi geçti. Bu arada ilk günler sütüm gelmedi hastanede mama verdiler bana memenin yanından akıttım. Sütüm 4.gün geldi sonra mamayı kestim. Şimdi 15.gündeyiz dediğim gibi ilk haftadan sonra acılar ağrılar bitti her şey düzeldi çok şükür. Dikişlerim için krem verdi kontrole gittiğimde onu sürüyorum. Bu arada 60 kiloyla hamile kalmıştım 72de doğurdum şu an 65im :) Yaşım da 32
Kızım 3200 doğdu başta her bebek gibi kilo kaybetti 3e düştü şu an yavaş yavaş yükseliyor.
Kısaca sezaryen kendi tercihimdi evet tavsiye ediyorum bünyeden bünyeye değişiyor her şey bir maaşallahınızı alırız :) darısı herkesin başına amin