Bi_anne_ Merhaba 🤗 8 haftalık hamileyim oruç tutup tutmamakta çok kararsızım çevremde kimi tut hiçbir şey olmaz diyor kimi ise asla tutma diyor sizin tecrübeleriniz düşünceleriniz neler <bu hafta doktoruma gittiğimde de soracağım>
newmom07 Bi_anne_ sen bilirsin, dini açıdan düşünüyorsan ben tutmak istiyordum ilk gebeliğimde eşim izin vermemişti bu çok önemliymiş eşinin kararını alman lazım..Ve hoca şöyle söylemişti Peygamberlerimizin anneleri 1 hurma ile günü tamamlıyormuş bir sürü evlatları olmuş gibilerinden. Bana mantıklı geldi, Rabbimin emrini getirmek neden zarar versin ki. Ama ilaç vs kullanıyorsan yapacakta bir şey yok, dinimiz bu konuda zorunlu tutmamış❤️
ZEYNEP2506 Tutma ama çok da yemeni gerektiren bir dönemde değilsin, halsizlik vs olur ,suyu çok tüketmen lazım ,bulantıların oluyordur ,tutmaman daha mantıklı.
Meyvebicagi newmom07 Bacım dini yönden haklısın ama peygamberimizin zamanında yokluk vardı. Peygamberimizin açlığı anlamamak İçin karnına taş sardığını anlatırlar. Şimdiki zamanla kıyaslamayı yanlış buluyorum. Bu kadar teknoloji ve hastalık yoktu o zamanlar. Doktora sorması lazım.
newmom07 Meyvebicagi tabiki. Tutmayan içinde zorunlu değil zaten bu süreçte dinimiz zorlamamış ben bildiklerimi söyledim :)