Syma_07 Deletedmom_110 salçalı çorbada belki ama salcasizda asla olmaz zaten sarı yapiyosan sen tarif ver 😂
Deletedmom_110 Syma_07 yok aşkım ya ben salçalı yapıyorum ötekini hiç denemedim ama nefis yemek tariflerine bak istersen orda aşırı güzel tarifler var tam tutuyo hep ordan yaparım yıllardır 🌸☺️
Mucizem33 Syma_07 mercimegi iyice kavurursan ztn sapsari oluyor ekstra birseye gerek kalmaz dene ve gor canim 🤗 asci kuzenlerimden ogrendim.onlarda bu şekilde
ysmnprltn Syma_07 mercimek, patates,havuç,soğanı bi arada tencereye koy suyunu ekle et suyunu koy kimyon karabiberi de ekleyip kendi haline bırak pişsin. Patatesten dolayı kıvam alıyor hiç korkma. Pişince blenderdan geçir en son tereyağını erit nane ekle iyice karıştır onu da çorbaya ekle oldu bitti sapsarı çorba
Deletedmom_110 Mucizem33 çocuklar için olabilir tabikide ama gerçek mercimek çorbası öyle olmaz yani icimden geldi yazmak istedim☺️ tüm herşeyi koydun ee oldu sebze çorbası 😂
Minikmucizelere Yumusakyastigimmm önce unu kavurup ustune sogani koyarsaniz sogan tadi olmuyor öyle denemediyseniz bide öyle deneyin isterseniz🙂
Gizemli Bi de şey, bulanık rengi olmaması için mercimekleri biraz suda bekletin ve elinizle ovup iyice yıkayıp nişastasından arındırın
Mucizem33 Deletedmom_110 aşçı kuzenlerim bile büyük şirketlerde yapıyorlar bu sekidir ayrıca bi tan ekoyma ile sebze olmaz ki. Ekstra lezzet icin🤗
Nk06 Önce mercimegi haşla 1 bardağa 5 bardak su daha sonra blenderdan geçir ,sonra ayrı bi tencerede 1 yk terayag 1 yk un ,zerdeçal kavur mercimegi ilave et ,biraz piştikten sonra üzerine yarım çay bardağı süt .Misss :) İnstagram hesabı :nesli.mutfakta
Deletedmom_110 Mucizem33 Bende ünlü şeflerin videolarında gördüm öyle söylediler neyse ney herkes istediği gibi yapsın 🤣🤣
eylulmihrasmom Syma_07 sadece mercimeği yağda kavur haşla üstüne başka tavada azıcık unla tereyağ kavurup döküyorum terbiyeliyor gibi. başka hiç bi sey koymam içine tavuk ya da et suyu bir de 😋 havuç ve salça rengini turuncu yapıyor
meryemsareveannesi21 Syma_07 sapsarı olmasını istiyorsan içine zerdeçal koyun hem sağlıklı oluyor hemde tadı hiç belli olmuyor ben haşlıyorum blenderdan geçirip üzerine terayağı ile un kavurup baharatlarıda kavuruyorum zerdeçalda ekliyorum kırmızı toz biber veya normal biber hiç kullanmıyorum rengini değiştiriyor bunu denedim köride katabilirsiniz çay kaşığı ucunda tadı efsane oluyor ben soğan paritates veya onunla kavurma yapmıyorum onlar rengini illaki koyulaştıryor
Ceyda76 prettywomann salça yok .un 1 kasık fılan .Youtbeda lokanta usulü mercimek çorbası yazınca çıkıyor rengı sarı olan