Kızlar öncelikle çok şükür banada burda doğum hikayesi yazmak nasip oldu 🥰 Sizlere Normal doğumdan zorunlu sezeryana geçişimi anlatacağım belki böyle bir şeyden korkan arkadaşlarımızda bilgi sahibi olurlar 🥰 Öncelikle geçen pazartesi günü kontrolüm vardı bebek doğum pozisyonu almış suyum iyiydi 1-2 cm acilmam vardı ve nişanım geleli 2.5-3 hafta oluyordu doktorum bir hafta daha bekleyelim olmazsa suni sancıyla başlatalım demisti 39+4 tük bu arada. Neyse ben doktordan çıktım pazartesi akşamından diğer pazartesi gününe kadar sürekli kusmaya başladım midem allak bullakti normal diye düşünüp üzerinde durmadım sürekli sancılarım gelmeye başladı tabi yürüyüş squat hurma hepsini yapıyordum. Tansiyonum normal hissettiğim 11/8 de falan iyi oluyordu 1 hafta boyunca her gün yüksek çıkmaya başladı etraftakiler hep normal dediler bulantimdan dolayı aslında hiç normal değilmiş. Neyse ayın 13.03.23 e randevu aldım nstye girdim hiç sancı yok bebeğin kalp atışı aşırı düşmüştu hemen doktoruma gittim şikayetlerimi anlattım tansiyonuma baktı 15/10 çıktı hemen ultrasonda kontrol etti ve bebeğin kordonu 2 tur boynuna dolanmış 😥 Ve suyu bitmek uzereymis açıklığın varsa hemen suni verelim yatisini yapacağız bebek riskli dedi tabi ben baya kötü oldum bayilacaktim çıktık yukarıya asla acilmam yok hatta muayenede biraz zorladılar suyum bitmiş diye hiç bir şekilde sancım olmadı doktor sezeryana döneceğiz dedi tabi ben sezeryandan aşırı derecede korkuyordum kalbim hızlandı bayılacak gibi oldum tansiyonunu olctuler 17/11 çıkınca apartopar üstümü degistirdim serumlar bağlandı sedyeye alındım ama ben nasıl korkuyorum eşimle gorusturduler o ağlıyor ben ağlıyorum 😥 Ameliyathaneye kadar benimle geldi kapıda bıraktık ama ben daha kötü oldum sonrasi çok güzel devam etti hastane personeli beni çok iyi karşıladı ağladığimi görünce baya teselli ettiler dedim evet bebeğim için güçlü olmam lazım. Anestezi doktorum geldi Lokal anestezi alacaktım neler yapıldığını anlattı hiç acımayacak yeterki kendini sıkma dedi Allah’tan söz dinleyen bir yönüm var 😅 kendimi hiç sıkmadım belimden iğneyi vurdu emin olun damar yolu kadar bile acımadı sonra uzandım uyusmayi beklediler uyusunca sondayi taktılar çok şükür hiç hissetmedim doktorum geldi biraz konuştuk ben sakinleyince ameliyata başladı 16.57 de başlandı 17.07 de bebeğim doğdu 🥺 ya size nasıl anlatsam her şey boş diyorsunuz sanki dünya orda sadece onun için dönüyor yanagima dokundurdular ağlamaya başladım ama bebeğimin bir gülümsemesi vardı o anda inanın ben böyle bir his asla görmedim 🥺 🤗 Sonra bebeği giydirmek için götürdüler ve devam edildi 17.25 tede benim işlemlerim bitti ve odaya alınmak için çıktım ameliyathaneden çıktığımda eşim hala bekliyordu ağlayan gözlerle normalde asla ağlamaz 😥 Gördün mü bebegimizi dedi gördüm dedim 🥰 Sonrası odaya alındım hala hiç bir şey hissetmiyordum sonra hislerim gelmeye başladı karnımda ve göğüs kafesimde sancı ağrı tarzı bir şey vardı orta şiddetli diyeyim ben size sonra ağrım var dedim hemen ağrı kesici vurdular normalde bazıları anestezinin tamamen geçmesini bekliyorlarmis ama ben soylenince hemen yapıldı ve ağrim kalmadı sadece gaz sancım vardi , bir şeyler içebilirsiniz dediklerinde ılık suyun içine bir adet limon sıkıp içtim aklınızda bulunsun çok iyi gaz çıkartıyor. Biraz gazim çıktı fakat o gün hiç bir şey yememistim lavaboya asla çıkamadım. Birşeyler yiyincede lavaboya çıkamadım. Onun içinde lagman yaptılar. Bu arada sonda çıkarma işlemindede sıkıntı olmadı. Yürüteceğiz dediler üstümü degistirdi hemşireyle birlikte eşim , sondam çıktı tekrar ağrı kesici vurdular ve ayağa kalkma serüveni başlamış oldu 😅 İlk kalkarken biraz zorlandım ama tam ayağa kalktığımda açılın ben geliyorum edasıyla yürümeye başladım 😅 herkes bir şok 😅 yurudumde yürüdüm maşallah 😅🤭 Sonrasi bebek emzirme , tuvalet arasında gidip geldi 🥰 Bu arada sütüm hemen geldi çok şükür 🥰 Sadete gelince sezeryan o kadarda korkacak bir şey degilmis kendinizi iki doğum şeklinede hazırlayın derim ben , çokta korkulacak bir şey değil gaziniz çıktığı sürece ve birazda ağrı kesiciler yardımıyla sıkıntı olmuyormuş. Bu gün 2. Günümüzdu ağrım sadece ayağa kalkmaya çalıştığimda çok şiddetli , yürümeye başladığımda hafif şiddetli oluyor kanamam hala sürüyor dahada surecekmis. Emici kilodu mutlaka öneririm 🥰 Sürekli sırt üstü yatıyorum bu biraz zorluyor. Başka bir sıkıntı yok çok şükür. 🥰
Şimdiye kadar postlarima cevap veren bilgilerini benimle paylaşan herkese çok teşekkür ederim 🌼 Doğumu yakın annelere Rabbimden kolaylık diliyorum. İnanın bu dünyanın en güzel hissini yaşayacaksınız inşallah 🥰 Hamile olan herkesin yardımcısı olsun Rabbim. İnşallah çok güzel bir süreç olur sizin için 🥰 Evlat bekleyen isteyen herkesin de Rabbim kucağını doldursun inşallah 🤲🏻 Hoşçakalın 🌼
13.03.23 / 17.07 🥰❤️