@Lavnya @edacaaa @mimarsub nurcanyldrm34
@Sekerimseker
Merhaba kızlar tekrardan doğum sürecimi detaylı anlatacağımı söylemiştim şimdi bi yazmak istedim. Kısa kısa anlatabilirsem anlatacağım 😂 Gece 12 de sancılarım başladı 2 ye kadar kendim çektim o sancıları sonra eşimi uyandırdım ve 3:30 a kadar bana destek oldu kız kardeşim hemşire ve şans eseri o gece o da bizde kalmıştı , kardeşimde destek oldu bana sancıların geçmesini bekledik suyum gelmemişti çünkü . Onlar sahur yaptılar sancılar geçmeyince hemen hastaneye gittik . Acilden giriş yaptık gece olduğu için ve Burcu hanım nöbetçiydi diye bizden burcu hanım ın muayene ücreti alındı . Bu durumun yanlış olduğunu biliyorduk ama o an ödemeyi yaptık eşim daha sonra gerekeni yapacaktı çünkü . yukarı çıktık burcu hanım çatala aldı ve açıklığı kontrol etti 1 cm açıklık var kanaman var dedi yani nişanın geliyor dedi yatış yapalım dedi . Doktorun 3saate kadar gelir duruma bakarsınız dedi . Sonra bize evrakları imzalattılar ve sancı odasına çıkardılar . Eşimde doğum için ödeme yapmaya aşağıya indi. Eşime burcu hanım ın doğum ücreti alınacağı söylenmiş ve eşim hem muayene ücretine hem doğum ücretine itiraz etti çünkü bizim ödeyeceğimiz 5800 iken 9500 falan istiyorlardı doç dr olduğu için burcu hanım. Eşim takipli hasta olduğumuzu 3 defa dan fazla kontrole geldiğimizi hastane kuralının bu olduğunu bildiğimizi söyledi ve orada uzun bir görüşme yaptı sonucunda muayene ücretini burcu hanım ınkini aldılar ama doğum ücreti Sümeyye hanım ınki alındı . Sancı odasında refakatçi iki kişi vardı yanımda ve ben sürekli egzersiz yapıyordum . Kimse olmadığı için eşimi aldırdım odaya odadan hiç çıkmadı bna destek oldu . Üzerime ameliyat önlüğü giydirildi ve hasta bezi bağlandı ve suyumu patlattı ebe . Sabah 5:30 dan 7:30 a kadar açılmayı egzersiz yaparak 4 cm e çıkardım . Sürekli nst ye bağlamak için doğumhaneye götürüp getirdiler beni açılmayı kontrol ettiler . Ben aç uykusuz ve yorgundum o yüzden çok kusuyordum . Daha sonra mesai saati başladı sümeyye hanım geldi açılman çok iyi devam et dedi kontrole gelecem dedi ama öğlene kadar hiç gelmedi gelsede yapacak bişeyi yoktu herşeyi ebeler yapıyor zaten . Sürekli duşa girdim belden aşağısına su tutuyordum egzersiz yapıyordum . Sonra suni sancı takacaz dediler ben istemedim ama açılman ilerlemeli dediler taktılar suni sancı gerçekten şok kötü bişey bence o acıları katlanılamax hale getiriyor . Neyse öğlene kadar açılmam 7 cm falan oldu sürekli nst ve açılma kontrolü yapılıp duruldu süreç böyle ilerledi doktor öğleden sonra bir kaç defa geldi ve açılmalarımımkontrol etti ve masaj yaparak açılmamı ilerletmeye çalıştı derken saat 15:00 falan oldu 9,5 olmuştu açılmam son turları at duşa gir egzersiz yap dediler yaptım ve doğuma aldılar doktor geldi hala 10 olmadı diye geri gitti bu şekilde bir kaç defa gelgit yaptı ve sonunda 10 oldu tam açılma var dedi doğumu başlattı. Kesik atmış ama benm haberm bile yok farkında değildim iğne vurdu bende doğumda olan bişey sandım meğer kesik atacağı için iğne yapıp uyuşturmuş ben bunu doğumdan sonra fark ettim tabi . Neyse doğum esnasında doktor bana hep güzel şeyler söyledi hep gülümsedi beni rahatlatmaya çalıştı ben çok aç yorgun uykusuz olduğum için gücüm yoktu doğumu tam gerçekleştireceğimiz esnada duruyordum ve tkerar ıkınmam gerekiyordu bu şekilde bayağı sürdü gücüm tamamen tükendi ve bi ebe gelip kolları ile karnıma üç defa bastırmak zorunda kaldı hiçbir acı o karnıma bastığı anda hissettiğim kadar acı vermemişti 😢😢😢 3. De bebek doğdu ve bitti o süreç ben kalkmak istedim doktor dikiş atacam deyince şok oldum kesiği o zaman öğrendim . Kontrolsüz kesik oluşmasın ilk doğumlarda oluyor genelde o yüzden ben kestim falan dedi sonra dikmeye başladı dikerken hep muhabbet etti beni sakinleştirdi güldürdü iyi hissettirdi bu çok önemli bir psikolojik destekti . Sonra herkes gitti ve hasta bakıcı abla beni temizledi giydirdi arabaya oturttu ve dışarı çıkardı sancı odasına götürdü sonra bizim odamız hazırlanacak geçeceksinzi dedi . O arada bebek hemşiresi bebeği getirdi nasl emzireceğimi gösterdi ve bana serum takıldı hemen bitti o küçük bişeydi tansiyonum falan ölçüldü bana yemek getirildi hemen yemek yedim sonra oda hazırlandı odays geçtik. Odamız berbattı penceresiz kuytu köşede kullanılmayan bir oda vermişlerdi ben iyice sinirlenip gerilmiştim daha önce konuşmuştuk hastaneyle odalar ekstrem bir durum olmadıkça camlı oluyor camsız odaya geçseniz bike sonra diğer odalara alınırsınız denilmişti alınmadık ben sinirlendim tabi . Neyse odaya tekrar yemek getirdiler yemek yedim . Bebek doktoru geldi odaya bebeği kontrol edip gitti spnra bana serum takıldı yine , bebeği gece kulak muayenesine götürdüler topuk kanı için götürdüler . Odada eşim ve bir refakatçi kaldı refakatçi yemeği de geldi sahurda yemekte geldi sabah kahvaltıda geldi hepsi güzel lezzetli sıcacıktı odada herşey de temizdi .ertesi gün Taburculuk işlemlerimiz uzun sürdü onu beklemek sıktı biraz ben epikriz raporu ayrıntılı fatura için gerekli birimlere gittim belgeleri aldım ve orada tüm yaşadığım olumsuzlukları şikayet ettm onlarda hasta haklarına yönlendirdi hasta haklarına gidip görüştük ve bizden alınan fazla muayene ücretini ödeyemeyeceklerini ancak ona karşılık doğum ücretimizde o tutarı indirim gibi gösterip iade edeceklerini söylediler o şekilde o parayı almış olduk . Acildeyaşadıpımız durumun yanlış anlaşılma olduğunu o kişilere gerekli uyarılar yapılacağı söylendi . Bizleri memnun edip gönderdiler hastaneden ama ayrıntılı faturya baktığımda bir gün için 600 tane eldiven kullanıldığı not edilmiş mesela ve bir sürü gereksiz şey faturaya yansıtılmıştı . Neyse son olarakta odaya gelen hemşireler bilgi veren kişiler çok güler yüzlü anlayışlıydı bundan memnundum . Doğumdan sonra bebeğin ilk çocuk doktoru randevusu benm ilk randevum ücretsiz olacağı söylendi ve çocuk cerrahi bölümüne de ücretsiz randevu verdiler çocuğu sünnet ettirmek istersek de indirimli edileceği söylendi uyuşturucu kremle anestezi verilmeden yapılıyor ve üç günde iyileşiyor şeklinde bilgi verdiler bizde kontrollere gittik ve sünneti de 20. Günümüzde yaptık iyiki yapmışız . Benm bir tane dikişim açıldı muayene de sümeyye hanım tekrar dikmemiz gerek dedi ve gün verdi tekrar gidip onuda diktirdim ücretsiz şekilde çünkü muayene sürecinin içindeydi o tarih. Uzun uzadıya tüm detayları vermeye çalıştım umarım faydası olur sormak istediğiniz bişey olursa sorabilirsiniz