SuheylaCem Merhaba arkadaşlar😊Normalde 10 Kasım ‘da olacaktı oğlum,çatım müsaitti,normal doğum yapabilecektim ki istiyordum.Çünkü sezaryende o kesilme fikri beni korkutuyordu.38+0’daki kontrolümde böbrek genişlemesinin arttığını söyledi doktorum sonuna kadar beklersek daha da artar dedi.Mecburen sezaryen yapacağız dedi tabii tüm korkularıma rağmen söz konusu bebeğimin sağlığı olunca gözüm bir şey görmedi.31 Ekim Çarşamba gününe plan yapıldı.Sabah 8’de spinal sezaryene alındım.Hep oğlumu göreceğim anı düşünerek kendimi motive ettim.Oğlum 8.19’da dünyaya geldi.O ilk buluşma hiçbir şeyle anlatılamaz yeryüzündeki.Oğlumu götürdüler ,dikişlerim atıldı o an biraz midem bulandı ama geçti hemen.Ayağa kalkarken evet zordu ama kalkıp yürüdüm.Ağrım olduğunda hep ağrı kesici yaptırdım.Sütüm ilk başta hemen gelmedi.Ağız sütü denilen sıvı geldi yine de her fırsatta emzirdim,mama takviyesi yapıldı.Çok şükür sütüm sonrasında yavaş yavaş gelmeye başladı.Bol bol su içiyorum.Bu arada böbrek genişlemesi ultrasonda göründüğü kadar büyük gelmedi.Yine de takip edilecek.Bebeğinize mama takviyesi yaptırmayı unutmayın.Başta bizi yönlendirmedi doktorlar çocuğum aç kaldı biraz😔O an düşünemedik siz isteyin onlar söylemese bile.Bizim hikayemiz de böyle.Bir hayır duanızı alırız.Allah herkese hayırlı doğumlar versin.😊
aysess Geçmiş olsun canım Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Bizimde detaylı ultrasonda bebek de böbreğinde genişleme görüldü. Ama Dr. Doğumdan sonra bakılacak normal ultrasonda görülmez dedi, böyle mi oldu seninki de acaba
SuheylaCem aysess Detaylıda göründü ,doktorum her kontrolde ultrasonda ölçüyordu.Ona göre söyledi fakat kontrolde göründüğü kadar büyük bir genişleme yokmuş.En son 15 ölçtü,doğduktan sonra 9 dendi.Yine takip edilecek.Teşekkür ederim😊