ghost35 Merhabalar canım ben ikiz kızlarıma hamileyim 20.haftada kendi doktorumuzun yönlendirmesiyle perinatolog Prof.Dr.Fuat Akercana gittik detaylı ultrason için ve detaylıda iki bebeğimde de kalpte parlaklık bir bebeğimde de tek arter tek ven görüldü.2li taramam çok çok düşük riskte çıkmıştı.Fetal ekomuza da detaylıda kendi çekti Fuat bey.Bize bunca yıllık tecrübelerime dayanarak bu bebeklerin ikisi de sağlıklı derim ama bu iki bulgu down sendromu riskini artırıyor bu sebeple isterseniz amniyosentez yapabiliriz içimiz rahat etsin derseniz dedi.Bir testten daha bahsetti Tepecik Hastanesinde yapılıyor ama ikiz gebelik olduğu için ikizlere yapmıyor orası dedi.Siz içimiz rahat etsin diyorsanız yaptırabilirsiniz Tepecikte.Ben tabi bu süreçte sürekli ağladım üzüldüm ve dayanamayıp yaptırdım amniyosentezi içim içimi yedi çünkü hazırlıklı olmak istedim eğer öyleyse diye.Fuat Bey yaptı tek girişte iki bebeğimden de sıvı alındı çok başarılı bir işlemdi hiç zorlamadı beni.Sonuç olarak iki bebeğim de sağlıklı çıktı doktorumuzun dediği gibi çıktı.Biraz uzun oldu kusura bakma seni çok iyi anlıyorum o günlerim haram oldu bana çok zordu eşim de ben de sonuçlar çıkana kadar rahat değildik darısı sizin de başınıza olsun rahatlayacak şeyler duyarsınız en kısa zamanda inşallah 🙏🏻