Arkadaşlar çok uzun olacak farkındayım ama yardıma ihtiyacım var. 24 haftadan beri su fazlalığı dolayısıyla perinatoloji takipliyim. Şeker yüklemesi yapıldı şekerim değerlerim normal çıktı ve su fazlalığının sebebini araştırmak için yatış vermek istediler kabul etmedim çünkü 1 yaşında oğlum var. Açıkçası çok sık kontrole de gitmedim. 34 haftayken kontrole gittiğimde tekrar yatış verip karından sıvı almak istediklerini ve su fazlalığının sebebini bulmak istediklerini söylediler. Erken doğum yapacağımı ve ciğer geliştirici beyin geliştirici iğne yapılması gerektiğini söylediler. Yine kabul etmedim. Eğer hastaneden çıkarsam her an doğum yapabilirmişim aniden suyum gelebilirmiş erken doğuma karşılık bebeği dünyaya hazırlamamız gerekiyor falan dediler yine kağıt imzaladım ve 3 gün sonra kontrol için çağırdılar gitmedim. Gitmememin sebebi ise her kontrol için çağırdıklarında yatış veriyorlar ve yatmayınca bebeğimin ölümünü kabul ediyorum diye kağıt imzalatıyorlar 5 kere falan imzaladım sanırım sinir bozucu olmaya başladı bu red kapısı imzalamak. aynı gün 3 yerde imzaladım bu kağıttan. 34 haftadan sonra Şuan 38+6 haftalığım ve bahsettikleri gibi erken doğum falan olmadı kendi kendine bu zamana kadar sürdü gebeliğim. Bugün kontrole gittiğimde ise bana söylenen şuydu. Su fazlalığı olan gebelere en fazla 39 haftaya kadar süre tanınabiliyormuş. 39 haftaya ulaştırılan gebeler mecburi doğuma alınması gerekiyormuş. Su aniden gelirse kordon sarkması bebeğin eşten ayrılması ani ölüm gerçekleşme oranı çok yükseliyormuş. Doktor dedi yarına kadar vaktin var ya bugün yatışını yapıcaz ya yarın acilden geleceksin eğer evde sancımı bekliycem dersen bebeğin ölebilir evde suyun gelirse hastaneye doğuma yetişsen bile çocuğun doğduktan sonra sakat kalabilir yatışı kabul edip etmemek senin vicdanına kalmış tarzında şeyler söyledi. Zaten kendi sancılarımın gelmesi çok uzun değil farkındayım doğumum yaklaştı ama doktor böyle anlatınca ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Su fazlalığı olup da 39dan sonra doğuran yokmu acaba ne yapmam gerekiyor benim şuanda ? Çok uzun oldu hakkınızı helal edin.