Hamalp Ton balığı arada yiyorum beyin gelişimini destekler diye cıva meselesi okudum Bi yerde Dr u yeme hayır diyen oldu mu. Cıva aşılar da da oldukça var öyle dusunecek olursak aşı da vurdurmayalim küçücük bebeklere. Gün içinde nekadar zararlı besin sigara vs tüketiliyor Bi ton balığı mesele oldu.
Meltems53 Hamalp Dr u yeme hayır diyen oldu mu. Evet doktorum söyledi bana civa içeren besinlerden uzak dur dedi ton balığını da söyledi. Ben zaten tüketmiyordum ama doktor yeme dedikten sonra bize de yememek düşer haliyle.
funnymummy Hamalp bana da doktorumun ilk yasakladığı şeydi civa içerdiği için ben zaten tüketmediğim için çok ilgilenmedim
isimyazmakzorunlumu Hamalp aşılardaki cıva etil civa. Vücutta birikmiyor, hemen atılıyor. Balıktaki ise birikiyor. Beyin gelişimi için güvenilir markadan balık yağı tavsiyesi alabilirsiniz ve ya hamsi, istavrit gibi dip balığı olmayan balıkları tüketebilirsiniz.
Meltems53 Hamalp civa içerdiği için önermiyorlar. Ama çok istiyorsanız doktorunuza danışarak haftada bir az miktarda izin verebilir belki bir sorun.
Hamalp Meltems53 evet nette okudum aşırıya kacmadan yiyin yagsiz olsun diyor. Bende arada yiyorum zaten çok teşekkürler. Sağlıkla gelsin minnak🤍
Cigerekacankedituyu Civa normalde zehirli bir metal, az miktarda vücuda alınımında büyük bir problem yok ama birikme yapabiliyor. Birikme yapması zararlı. Dip balıkları da yemeyin derler civa içerdiğinden dolayı. Midye de aynı şekilde.