21 haftalık hamileyken detaylı ultrasonda tek atardamar tek toplardamar olduğunu öğrendim bebeğin zayıf olma ihtimali var dedi dr ama 1 hafta geriden geliyordu sadece 3 haftaya kadar normal. 28 haftalıkken 25 hafta ile uyumluydu 1100 gr dı bebek. Sonra bir hafta kilo aldı 3 hafta kilo almadı. Bu arada 28 haftadan sonra bir özel bir devlet 2 defa perinatoloğa gittim son gittiğimde 32 haftalıktım. Her hafta da normal dr a kontrole gidiyordum. Her hafta nst, son 2 hafta haftada iki nst yaptırdık. Hem devlet hem özele gittim takibe. 33 haftada ciğer geliştirici iğne vuruldum 2 doz. Bebeğim 35+3 te doğdu, 2100 gr. Ciğer geliştirici olduğu için 1 hafta küvoze aldılar ama dr kesin bir tarih vermiyor çıkacağı tarih için. Şimdi 3 aylık olduk kilo alımı doğum kilosuna göre hesaplanıyor ve çok şükür normal. Bebeği etkileyen şey sizin moraliniz. Kv ebe sen sıkma canını biz 900 gr bebeği bile yaşattık dedi. Hep kendimi rahatlatmaya çalıştım. Ispanak yediğim hafta güzel ilerliyordu kg ı. Eğer kafama takıp sürekli üzülseydim ve bebeği daha fazla strese soksaydım böyle bir sonuç alamazdım. Her şey olacağına varır. Bir şey olacaksa 9 ay sağlıklı ilerleyen bebekte de olur. Siz içinizi ferah tutun Allahın izniyle sağlıkla doğar büyür bebeğiniz. Bana karın çevresi 4 hafta geride diye kalıtsal bir rahatsızlığı da olabilir dediler. Çok şükür hiçbir şeyi yok. Başka sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz, ben çok araştırmıştım hamileyken benim gibi olan var mı diye bir sürü şey okudum size de umut olsun diye uzun yazdım. Sadece dua edin beslenmenize dikkat edin ama sizin yemenizle de alakası yok. Doktorum bana çocuğa kilo aldırıcam diye boşuna kilo alma demişti 5 kilo verdim ilk aylarda, 5 kilo geri alıp o şekilde doğuma girdim. Tabi şimdi emzirirken aldım bayağı ama olsun 🤣😅