Silaaa_2 Arkadaşlar gebelikte son adet tarihinin ilk gününe göre hesaplanıyor diye biliyorum sağlık ocağı doktorum söyledi kimisi son adet tarihinin son gününe göre hesaplanıyor diyor kafam karıştı kesin net bilgisi olan paylaşırsa benimle sevinirim
Ginger_ Silaaa_2 son adet tarihin ilk günü canım . Bebek büyüdükçe ultrasondan boyuna göre devam ediyor doktorlar
Surprizzz2022 Silaaa_2 sağlık ocagindaki Dr ebe son adet tarihinin ilk gününe göre söylüyor. Dr ulsttasyona göre söylüyor ☺️ ondan aynı çıkmıyordur
Silaaa_2 Ginger_ ya şu yüzden kafama takıldı canım sağlık ocağı doktoru 1 buçuk hafta ilerde özeldeki dogum doktorum 1 buçuk hafta geride söylüyor tarihi kafam karışmıştı sağlık ocağı doktoruna da sordum aynı şekilde muane ultrason tarihiyle adet tarihi farklı olabilir dedi doktorun da ultrason tarihine göre söylemiştir dedi😊
Ginger_ Silaaa_2 benim ilk aylarda bir hafta geriden geliyor demişti doktorum Üç hafta sonra yakaladı öne bile geçti bunlara çok takılma canım büyüdükçe adet tarihinle ultrason tarihin uyumlu olacak zaten 😇
Silaaa_2 Surprizzz2022 evet olabilir ama doktor ultrason tarihine göre hesaplıyor ise atıyorum mayısın başında doğum yapcam doktor 1 hafta sonra doğumun olcak dedi yanlış bilgilendirebilir mi neden ultrason tarihine göre hesaplıyor asıl doktorun son adet tarihinin ilk gününe göre hesaplaması ve ona göre bilgi vermesi gerekmez mi ya yanlışlık olursa 1 hafta sonra derse ani den bebek doğarsa çünkü doguma son 1 2 gün kala hastaneye gitmek istiyorum yani her an hersey olabilir çünkü ilk gebeligim
Surprizzz2022 Silaaa_2 hamilelikte doğum tarihini sezeryan olmadığı sürece bilemezsin ki cnm. Usltrasyonda bebeğin gelisimine göre ölçüm yapılıyor cnku. Bebek genetik açıdan ondende gidebilir geridende gelebilir. Dr ulsttasyonda ölçüm yapıyor ona göre hafta belirtiyor. Örneğin ben oğlumda gttigimda uygulamada adet tarihine göre 22+5 Dr da 23 + 6 falan değişik çıkıyordu. Biz eşimle uzunuz mesele boyu hep ulstryonda bir hafta öndeydi gibi .