Merhaba arkadaşlar Kahramanmaraşliyim depremzede olduğum için aksaraya geldim geldiğimde tam 39 haftaliktim normal doğumu bekliyordum hep hamileliğimin en başından beri normal istiyordum ve bunun için elimden gelenin fazlasını yaptığımı düşünüyorum olmayınca olmuyormuş bunu anladım.. neyse ben günüm yaklaştıkça hurma yedim pilates topumdan hic inmedin ahududu yaprağı çayı adaçayı aklıma daha gelmiyor ama çok şey yaptım neyse kontrole gittim hastaneye doktorum bebeğin 3400 kilo olduğunu haftaya 4 kiloya gelebileceğini daha çok beklersek bu seferde benim yapamayacağımi söyledi o yüzden haftaya kadar bekleyelim dogumunbaslamazsa suni ile baslatalim dedi bende kabul ettim neyse bir hafta geçti bende gelen giden yok 40 hafta olduk kızımla hastaneye gittim oncesinde sıcak dusumu aldım perine masajımi yaptım pilates topumu yanıma aldım Meryem Ana otunu da aldım hastaneue gittik doktor muayene etti illa sezaryene alalım dedi suni ile başlatsak zor olacağını söyledi ben ısrarla kabul etmedim il dışına gidicekmis başka doktora yönlendirdi beni iki tane doktor geldi ikiside ısrarla sezaryene alalım dedi sonra gidecek olan doktorum da neyse deneyelim yinede kızcağız o kadar hazırlık yapmış pilates topunda getirmiş dedi doktorlar bana ne kadar inatcisin illa sezaryen olacaksij göreceksin dedi neyse ben denemek istiyorum dedim ve yatisim yapıldı bana sancı verilmeye başlandı yavaş yavas sonra sürekli saatte bir nstye bağlandım sürekli tansiyonum ölçüldü ben her iki saate bir sıcak duşa girip kendimi rahatlattim sonra hiç yatmadım pilates topundan inmedin koridorda sürekli eşimle yürüdük bana bakmaya gelen hemşireler sürekli sancinin dozunu düşürüp indirdiler sabit kalmadı nstde sabaha kadar hep düzensiz çıktı sancılarım ama hiç öyle sancı çekmedim Meryem Ana otunu suya koydum gece 2 de bu arada yatisim saat ikindin 4 de yapılmıştı yatmadan önce 1 cm açılmam vardı açılmama hiç bakmadilar bidaha ama Meryem Ana otunu koyduktan sonra açılmamın olduugnu hissettim ama bakmadılar sabah saat 9 oldu 17 saat sancı verdiler ama ben hiç hissetmiyordum hafif kasık ağrısı disinda sonrasında doktor geldi benim gözler sis sis doktora üzgün bakıyorum doktor direk seni sezaryene alıyoruz hazırlayin dedi tam.cikiyordu ben ağladım çünkü çok aşırı korkuyordum sezaryemden bide hiç hazır değildim kendimi hep normale adapte etmiştim doktor bey lütfen biraz daha denesek dedim doktor bana kızdı çocuk oyuncağı değil bu karnında bir can var almamız lazım dedi ve gitti ben eşime sarıldım ve ağladım bana çevremdeki herkes normal doğuma hazırlanırken sporlar yaparken gülüyordu sen hep sezaryen olacaksın diyorlardinbende göreceksiniz dedim hep ve azimle kendimi hazırlamıştım bana inanan bı tek esimdi normal yapacaksın diyen ve eşime sarıldım ağladım yapamadim diye oda uzulme.falam diye yanimda olmaya çalıştı hemşireye eşim benle girebilir mi dedim sezareyende yasak dediler beni tekerlekli sandalye ile aldılar bebeğin kıyafetlerini koydular kucağıma eşim ameliyathaneye girene kadar benleydi elimi birakmadi ameliyat haneye girdim buz gibiydi çok korktum heryerim zangir zangir titriyormus hiç fark etmedim anestesi doktoru ve yardımcısi sürekli bana neden titriyorsm iyimisin diye sordular hep iyiyim dedim usuyormusum ama hissetmiyordum korkudan hissizlesmistim hemşire vardı bı tane o ne olursa olsun başından beklicem bana bişey olursa söyle miden bulanıyorsa bile de hemen iğne yaparım geçer dedi bu arada ben sabah kahvalti yapmıştım ama doktorlar birşey olmadı dediler tuvaletimi bile yapmadan girdim.ameliyata amaliyatta biraz midem bulandı ama igne yaptılar geçti anestezi doktoru belimden iğneyi vurdu hiç hissetmedim.sonrs yavaşça belden asagim uyuşuk uyuşuk olmaya başladı beni yatırdılar yavaşça belimde soğukluk hissettim biraz yattıktan sonra 2 dk geçti ve tamamen kayboldu hislerim sonrasında örtüyle kapattılar doktor beyi aradılar geliyordu oda doktor içeri girdi 3 dk sonra mideme baskı hissettim bağırdım bir anda çok canım yandı o baskıdan 3 saniye sonra bebek çıktı bağırmaya başladı bebeğimi bana gösterdiler o kadar güzel bir duyguydu ki istemsizce baya ağlamıştım sonra doktor çıktı bebeğimi hizlica giydirip bidaha getirdiler baya öptüm kokladım sonra çocuk doktoruna götürücez yukarıda odanda bulusursunuz dediler 15-20 dk dikisin sürecek dediler 20 dk falan dikişim.surdu sonra beni aldılar odaya götürdüler ilk iki üç saat herşey sorunsuzdu acı ağrı yoktu sonrasinda çok ağrılarım geldi serum falan takıldı ama nafile sadece bir kez morfin verdiler o az bişey acimi dindirdi oda bir kez veriliyormuş zaten bidaha vermediler sonra karnıma bastırmaya hemşire geldi o an travma olarak kaldı asla unutmicam karnıma bastirdiginda baya bağırdım ilk ayağa kalkma da çok zorlandım zor kalktım şuan 22 günlük bebeğimle yatıyoruz bebeğim çok şükür iyi ama ben hala kalkamadım hareket edemiyorum istediğim gibi dikişlerimin pansumanı yeni bitti ama kanaması vardı dıştan o yüzden uzun sürdü doğumdan sonraki bir hafta boyunca hastaneye acile serum taktırmaya gittim doktor parol yazmıştı sabah akşam ama fayda etmiyordu ilk bir hafta dikiş ağrılarından ağlıyordum emzirme konusunda da sütüm çok şükür geldi ama gogsum yara oldu o konuda çok zorluk çektim bide bebeğimi kendim emziremiyorum o yüzden pozisyon yuzune canım çok yanıyordu herşey negatif gidiyordu sürekli ağlıyordum doğumdan sonra ayaklarım şişmişti sol ayağım indi sağ ayağım öyle sis sis kalmıştı doktor kardiyoloji ye yönlendirdi damarda atma olabiliyor dedi kardiyolojiye gidecektim burda hala randevu bulamadım ayağımın sisi indi ama çok kötü bacaklarimda ağrılar var şuan da ağrı kesici yutmadigim günler çok kotu oluyorum hala vücut ağrıları ve dikiş ağrılarım üst duzeyde tabiki ilk günkü gibi değil ama yinede çok acılı beni bu kadar şeyden sonra tek ayakta tutan şey kızımın sağlığı Allah herkese benim yaşadığımı yaşatmasın inşallah herrkse hayırlı ve güzel doğumlar nasip etsin sormak istediğiniz bişey varsa cevaplayabilirim…