Brlbby Merhaba arkadaşlar, genetik tanılı tüp bebek yaptıranlar yardımcı olabilir mi, süreç nasıl işliyor ne kadar zamanda transferiniz gerçekleşti ?
beyzaburaksahin Brlbby 1. ilk başta wes testi vermesi gerekiyor Anne ve Babanın. Bunu genetik merkezinde yaptırabilirsiniz. Bu hangi hastalıkları taşıdığınızı herşeyi çıkarıyor ( bu önemli çünkü tüp bebekte taşıdığınız tüm hatalıkları bebekten eliyorlar). Wes testi yaklaşık 2 ay içinde çıkıyor. Benim kızımda ekstradan kemik iliği verebilcek kardeş olması gerektiği için set up çalışması yapıldı yani hangi kemik iliği embriyoda olması gerek diye bakıldı bu ama normalde sizde gerekmez. ( o 2 hafta felan sürdü) Testler elinizdeyse hem genetik merkezi hem tüp bebek merkeziyle anlaşıyorsunuz bütün süreci beraber yürütüyorlar. Tüp bebek merkezin embriyologu çok önemli işini düzgün ve dikkatli yapan bir merkez olmalı ki süreç iyi ilerlesin bi hata olmasın. Ben genetik merkezi olarak İntergene gittim Tüp bebek merkezi olarak Ankara özel tüp bebek merkezi Kubilay bicdana gittim. İyiki oraları tercih ettim genetik sürecini bilen ve bilgili doktorlar hatta şuan genetikli tüp bebekle hamileyim. ❤️🤲🏻 Merkezde başta notmal bir tüp bebek yapr gibi iğne vuruluyorsunuz 15 gün civarı sonrasında yumurta toplama işlemi oluyor. Genelde toplamadan sonra 5 gün sonra o toplanan yumurtalar büyütülüp transfer ediliyor ama genetikte burda işlem farklı. Bebeği mutlaka 5. güne kadar bekletiyorlar. 5. Gün kaç tane embriyo varsa duran hücre alınıyor ( burda biyolog çok önemli zarar vermeden yapması gerek) sonrasında embriyolar donduruluyor ve alınan hücreler genetik merkezine gönderiliyor. Genetik merkezinde bizde 2 gen hastalığına (pgt) bakıldı sonra kızıma kemik iliği uysun diye HLA bakıldı ve en son kromozon hastalık bakıldı (kromozon hastalık taşımasanda kesinlikle yaptır, taşımayıp kromozon hastalıklı çocuğu olan çok var buda genelde hamileliğin ilk zamanları düşükle sonuclanıyor çünkü çocuk hasta diye kendini imha ediyor. Yani taşımasanda yaptır onu mutlaka çok bi ücret değildi. Pgt sonucu 1 ay kadar sürdü Hla sonucu 3-4 gün PgtA sonucu yani kromozon olayı 2-3 hafta sürdü. Biz genetikli tüp bebeği 2 kere yaptırdık sağlıklı bebek bulunsada kemik iliği uyan bulunamamıştı ilkinde ikincide bulundu. Sonra adet tarihimi bekledim gelince haplara başladım 2-3 hafta hap ve son günler iğne kullandım ve transfer oldum 🙈 şuan hamileyim öyle yani sorunuz varsa cevaplarım
Brlbby beyzaburaksahin her detayı ile anlatmışsınız çok teşekkür ederim size. Sağlıcakla kucağınıza alın ve iki çocuğunuzda mutlu sağlıklı bir ömre sahip olsunlar inşallah 🙏 Benim tekrar eden düşüklerim oldu o yüzden önerdi doktorumuz eşimde ve bende genetik inceleme yapılmıştı fakat bir şey çıkmadı bakalım bize de kısmet olur inşallah bir evlat
Aysennnnnn beyzaburaksahin kaç embriyo oluştu kaçı sağlıklı geldi canım ? Yani genelde şans düşük oluyor bu konuda benimde pgt olacak ama embriyom gelişmiyor 😔
beyzaburaksahin Aysennnnnn ilk tedavimde 5. Günü 6 embriyo tamamladı. 3 tanesi sağlıklıydı. 2. Tesdabimde 8 tane oluştu en son sağlıklı 3 tane kaldı. Bizde 2 hastalık diye biraz daha zorlayıcı oldu
Gonca06 beyzaburaksahin merhaba beyza hanım sizi burada görmek beni çok mutlu etti bende sizi you tubede takip ediyorum hatta Bi gün size nasıl ulaşabilirim diye düşünürken rabbim burada karşılaştırdı pgt aşamasından sonra hamile olmanıza inanın çok sevindim rabbim sağlıkla sıhatle kucağına almayı nasip etsin inşallah🤲🏻🌸
Gonca06 beyzaburaksahin bu arada bende tüp bebek tedavisi oluyorum pgt sizin sayenizde intergende yaptırdık wes testimizi çok teşekkür ediyorum sizlere🙏🏻
beyzaburaksahin Gonca06 naptımki canım bende orda çalışan takipçim sayesinde öğrendim size aktardım ne çok şey varmış bilmediğimiz valla 🙈🥰 Hayırlı sonuçlar alın inşallah
Gonca06 beyzaburaksahin Amin inşallah beyza hanım mihrayı eymeni çok seviyorum mihranın her yüzünü gördüğümde yüzümde tebessüm oluşuyor hep 💜🥰
Gonca06 beyzaburaksahin beyza hanım eşim ve ben tek gen hastalığı taşıyıcısıyız aynı geni taşıyoruz hastalıklı sadece 1 gen dışında sonucumuzun hepsi temiz şükürler olsun tedavi sizce olumlu ilerlermi