kızlar selam. kilolu olduğum ve pcos, insülin direncim olduğu için hamile kalamayacağımı düşünürdüm hep. çok şükür Allah nasip etti inşallah sağlıkla kucağıma aldığım günleri de görürüm. Allah isteyen herkese nasip etsin. sizinle tecrübelerimi paylaşmak istedim.
öncelikle hamile kalmayı planladıysanız metformin içeren ilacınızı bırakıp karbonhidratı sınırlamalısınız. özellikle beyaz ekmek, tatlı, pirinç, şeker çok azaltılmalı ilacı içmediğiniz için. folik aside başlayın bana doktorum solgar önermişti onu aldım. bir de kesinlikle koladan uzak durmalısınız. başta birkaç kez denedik olmadı kolayı bırakmamın etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. güvenilir bir markadan arı poleni alıp her gün bir çay kaşığı kadar tüketin. sabahları eğer gerçeğini bulabilirseniz bir tatlı kaşığı üzüm pekmezi siz de eşiniz de kullanın. ( aralarda da onun yerine keçiboynuzu özü kullandım) bunun da birçok kan değerine etki ettiğini düşünüyorum. günde 200 metre de olsa yürüyün ve oksijen alın. gerçek zeytinyağı bulabilirseniz köylerden vs. her gün kahvaltınızda bir tatlı kaşığı kadar tüketin. bunun dışında en önemlilerinden biri de eşinizle yumurtlama zamanını değerlendirirken sakın stres olmayın. stres olunca ateş yükseliyormuş bu da spermlerin ölmesine sebep oluyormuş. bunu da açık yazmam gerekiyor kusura bakmayın, sonrasında hemen ayağa kalkmayın belinize yastık koyarak sırt üstü en az 20 dk. uzanın. bunlar şu an aklıma gelen ve bebişime kavuştuğumuz zaman hayatımda yaptığım değişiklikler. inşallah sizde de işe yarar. hatta deneyenler hamile kalınca buraya yazarsa deli deli sevinmeme vesile olursunuz 😂