RuyaKuzey2534 Linasel eğer siz ben sezeryan istiyorum normal istemiyorum derseniz özelde şayet bu çatı muanesi yapmaz. Ama normalse yapıyor bütün doktorlar. Devlette aksi durum olmadıkça sezeryan en son olduğu için genelde hep oluyor ☺️
nilayakinci Linasel normal doğum istiyorsanız yapıyorlar yapabilir misin bi sorun var mı yok mu diye ama normal doğum hiç aklınızda yoksa doktorunuza söylemeniz lazım ki sezeryan için de tarih verilsin
Zeeynep1 Linasel son haftaya kadar normaldi sonra çatı muayenesi yapacağız demişlerdi hiç açılmam olmamıştı 3 gün sonra tekrar gittim yine yoktu açılmam o yüzden zorunlu sezaryen oldum.ilk başta siz kendiniz sezaryen olmak istiyorum demezseniz çatı muayene si olmaz.
Perperik Linasel benim doktorum yapmadı , boy 1,50 bende acı eşiğimin düşük olduğunu belirttim , beni zorlamayacagını Sezeryan yapacağını söyledi , üni hastanesine gidiyorum
Linasel RuyaKuzey2534 ben yaptırmak istemiyorum ya doktorum da hiç açmadı böyle bi konu belki yapmaz inşallah
RuyaKuzey2534 Linasel kaç haftalıksın şuan. Mecbur yapılması gerekiyor Kemik yapın uygun değilse zaten normal yaptırmaz. Bebek için yapılması gereken bi muane.
Linasel nilayakinci normal doğum istiyorum ama çatı muayenesi istemiyorum sonuçta her kadın normal doğuma elverişli yaratılmıyor mu ne bileyim bana çok saçma geliyor ya
Linasel RuyaKuzey2534 37 haftadayım ama bugüne kadar hiç bişey söylemedi doktorum çatı muayenesi ile alakalı
RuyaKuzey2534 Linasel Herkeste aynı olmuyor canım. Dar olursa kemik yapın bebek doğumda ordan çıkamaz. Veya çıksada çıkana kadar dünya eziyet çekersin. Yani korkulacak bişey yok ki sen normal istiyorum diyorsun ya doğurana kdr doktorun ve ebeler şayet yatağında veya çatalda çok alt muane yapacak. Kendi kendine olan birşey değil yavrum. Korkma 3.cü doğumum olacak öyle can yakan bişey değil. Saniyelik birşey zaten
nilayakinci Linasel bende çok normal doğum istiyordum spor yürüyüş yaptım hep kolaylık olsun diye ama bugün çatı muayenem vardı ama kemik yapım uygun değilmiş bebek çıkmakta zorlanır hasar alır dedi sezeryana karar verildi
Aysegul_vrl97 Linasel Çatı muayenesi hakkında bende öyle düşünüyordum ama çok faydası oluyor her muayenede orası bebeği uyarı veriyor ve bebeğin normal doğma olasılığı dahada artıyor her elini sokup baktığında genişliyor alışıyorsun arkadaşıma da çok yapıldı 38+6 da çok rahat bir şekilde normal doğum yaptı yani çatı muayenesi çok mantıklı hemde açıklığın kaç olduğunu söylüyor.
RuyaKuzey2534 Linasel 37- 38 de yapılıyor Doğumu tetiklediği için cogu doktor erken yapmıyor. Benim mesela 37 de yaptı 38 de gıttım yine yaptığında 4 cm açılmam olduğunu söylemişti. O gün doğum yaptım
Rakibeozturk Linasel 39+2 de yaptı bana o zamana kadar da hıcbır sekılde bahsetmemıstı çatıdan evet her kadın ona göre yaratılıyor ama çatın dar olabilir bebeğin baş ölçümüne uyumlu olmayabilir ayrıca eğer korkuyorsan korkulacak bir şey hiç olmuyor canım ben hiç bir acı hissetmedim 🥰
Linasel nilayakinci açıkçası ben bu duruma inanmıyorum biraz araştırdım çoğu doktor da önermiyor inşallah benim doktorum da yapmaz biz kadınlar normal doğuma elverişli yaratılmıyor muyuz bence bazı doktorların işine geliyor sezeryan kolaylık geliyor ve böyle bişey çıkardılar
RuyaKuzey2534 Linasel Muanede görmüşsündür alt muane yeri ayrı. Oraya alıyor ilk muanede hafif yapıyor kemik yapına bakıyor. Öbür hafta kontrolünde biraz daha hafif sert yapıyor. İlkini hissetmiyorsun ya diğerini az hissetmiş oluyorsun. Zaten doğumda artık sürekli bakmaktan anlamıyorsun. O sancıda onu bile düşünemezsin. Bana sorarsan sancı esnasında ben nst çekilirken sabit durmakta cok zorlanıyorum. Alt muane saniyelik olduğu için zorlamıyor.
RuyaKuzey2534 Linasel Hayır ya soba borusu mu orası ne kolu tövbe 3 doğum yaptım hep parmakla yapıyolar. Ne kolu hiç korkma güzel cesaretin var kendinide hazırlamışsın kimsenin saçmalıklarını dinleme
Haticezk Linasel evet bazı doktorlar yalnızca doğum anında bakıyorlarmış önemli olan iç kısımdaki kemikmiş ona da elle bakmaları kontrol etmeleri zaten mümkün değilmiş çatı muayenesine karşı olan bir çok doktor gördüm benim doğumuma daha var doktorumla hiç konuşmadım bu konuyu yapmayı gerekli görürse sakınca yok benim için yaptırırım ama sen yaptırmak istemiyorsan söyle kuzum belki zorunlu bir şey değildir
mistocookie Linasel öylr şey olur mu🥲 neden doktorlara güvenmiyorsunuz? her kadının yapısı aynı değil. muayene gerekiyor
momandbabe97 Linasel benim doktorum çevremde çoğu kişiyi zorla normal doğurtturmuş normal doğum yanlısı bir doktor. Kendisini seçme sebebim de buydu hatta bi arkadaşıma 24 saatin üzerinde hastanede tutup pes etmeyip normal doğurtmuş. Bana çatı muayenesi yaptırdı ve çatının düz olduğunu benim bebeğimin kilosunun önde olma sebebiyle normal doğumu kendi zamanını beklersek uygun olmadığını söyledi. Yine çok normal istiyorsan müdahaleyle bebek daha fazla büyümeden biz başlatıp normal ile almaya çalışalım çıkabilmesi için manevra yapması gerekir bebeğin ama doğma şansı var normal dedi. Kendi gününü beklersen daha kanala girmemiş 40 haftanın üstünde doğar oradan çıkmaz dedi. Olası komplikasyonlar hakkında bilgilendirdi. Bebeğin sıkışması, vücudunda iz kalması gibi ama en çok da senin sosyal hayatını etkileyecek komplikasyonlar olabilir vücudun için dedi. Bende bel fıtığı da vardı beyin cerrahına yönlendirdi o normali asla önermiyorum diyince sezeryana karar kıldık. Ama doktoruma kalsa normali denetecekti ve ben belki de o kadar suni sancıyı çekip doğuramayacaktım. Hala normal doğum içimde kaldı gibi hissediyorum ama devlet hastanesi doktorum da aynı yorumları yapıp çatı darlığımın sorun olduğunu söyleyince ikna oldum. Erkenden değil de belki siz de 38de falan yaptırıp bi yol çizersiniz.
RuyaKuzey2534 Linasel hayır canım bebek cok aşagı indikçe o ara mesafede aşagıya ındıgı için öyle sandığın gibi uzakta felan değil.
Linasel Perperik sezeryan da sonrası çok zor olmaz mı ameliyat sonuçta normal doğum daha çabuk toparlanır insan