mrvsrcn Ben 8 haftalık gebeyim ilk gebelik muayenemden itibaren bir kistim vardı. Doktor kist yumurtalıkta bebekle alakası yok bebek büyüdükçe o da küçülecek dedi. Ama bugün kontrole gittiğimde kistimin baya büyüdüğünü farkettim düşünün ben bile anlıyorum yani ultrasonda kisti görüyorum. İlk başlarda 5 cm demişti ama şu an daha büyük inanılmaz bi şekilde içi sıvı dolu sana çok büyük ağrılar vermedikçe bi müdahalede bulunamam dedi. Evet ağrım oluyor batıyor karnım ama afaki derecede değil ama bebeğim için çok korkuyorum bisey olur mu acaba diye sizce başka bir doktora da görünmeli miyim
NobleMom mrvsrcn canım doktorun ciddi bişey olsa söylerdi. Bende pcos var. 14 yaşından beri kistim eksik olmuyor 🙂 alıştım onlarla yaşamaya. İki gebeliğimdede hiç sorun yaşamadım. Seni anlıyorum zor buldun şimdide herşeyden sakınıp korkuyorsun ama inan bunun bi faydası yok. Rahat olmaya çalış. Biraz sürecin tadını çıkar. Birşey olsa doktorun sana açıklama yapmak zorunda kimse bişey saklamaz senden 🙂 Rahat ol 👍🏻
momyy__ mrvsrcn bende de vardı eridi canım şu an 14+6 haftalik olduk Allah’a şükür bir problem olmadı
mrvsrcn Bakın büyüklüğü bu kadar baya fark ediliyor doktor bebek rshimde kist yumurtalıkta bi zararı yok bebeğe dedi ama bu kadar büyük olması daha da büyürse bebeğime baskı yaparsa diye korkuyorum
yildizzzz16 Canım benimde 3.5 cm kistim çıktı sağ yumurtalıkta ama bebeğe etki etmez çok çok büyürse sıkıntı yaratır takip edicez kontrollerde dedi. Ne kistiymiş senin belli mi? Bana dermoid olabilir içi dolu gözüküyor kanamada olabilir bu falan demişti doktor. sezeryan olursan o an alırız normal olursan sonradan gelirsin tekrar dedi. Ama bazı kistlerde hamilelikle oluşup 3-4. Ayda kayboluyormuş
mrvsrcn yildizzzz16 kuzum benim hamilelik öncesi yoktu tedaviyle gebe kaldım aşılama ile yani gebe kaldığım gün bile ultrasona girdim yoktu kistim falan bebeği ilk görmeye gittik 5 haftalıkken yani aşılamadan 3 hafta sonra o arada oluşmuş kist. İsim söylemedi ama içi sıvı dolu yumurtalık kisti bebeğe bi zararı yok bebek büyüdükçe o küçülecek müdahale edemem sende çok büyük yan etki yapmadıkça dedi öyle kaldı yani ama artık 5 cm değil gibi baya büyük
mrvsrcn NobleMom evet kuzum öyle zaten doktoruma da güveniyorum ama çok büyük olunca korktum açıkçası
Sahnedekimadam Solda 10 cm sağda 6 cm çikolata kistlerim var , bebek için sorun teşkil etmiyor canım, küçülebilir. Küçülmezse de doğumdan sonra ilaçla baskılarlar endişe etme 🙏🏼
Lina-Annesi Eğer çikolata kistse her bayanda oluyor normalde . Korkulacak biseyyok onda ama ne.kisti olduğunu sor bence doktoruna
mrvsrcn Lina-Annesi çikolata kisti demedi yumurtalık kisti normal içi sıvı dolu bir kist dedi tedavi ile gebe kaldığım için kullandığın ilaçlardan kaynaklı olabilir bi sıkıntı yok dedi de büyüyünce korktum
Sahnedekimadam mrvsrcn Yumurtalık kisti evet birçok kadında var ama çikolata nadir , yumurtalık kisti daha masum.
Btlktr Benimde öyle yumurta büyütme tedavisiyle hamile kaldım öncesinde yoktu kontrole gidince ortaya çıktı basit kist dedi sorun olmaz dedi. Ultrasonu tutmasına göre boyutu farklı görünüyor merak etme doktor sorun yok dediyse sıkıntı çıkmaz inşallah kendiliğinden kaybolabiliyormuş
mrvsrcn Btlktr yaaa insallah büyük gibi görünce korktum bebeğe baskı falan yapar mi rahatsız eder mi ki diye
momyy__ mrvsrcn evet canım büyüdü ilkin aonra eridi tekrar içi sivimiydi bilmiyorum ama doktor bana da normal dedi herkeste oluyoe dedi
goncisko Ben kızıma hamileyken vardı. 3 cm falandı. Sonra büyüdü 7cm oldu. Ama sonra Bebek büyüdükçe kist yok oldu. Bı sıkıntı yaratmadı yani.ama herkeste böyle olmayabiliyor. Kist burkulması diye birşey var yanlış hatırlamıyorsam o zaman müdahale edilmesi gerekiyor