Merhaba;
Gebeliğimin basından itibaren kontrollere bu hastaneye gittim
Ara ara özel ve farklı devlete hastanesine de göründüm riskli gebelikti diye beni hep buraya yönlendirdiler.
Neyse şimdi mhrs den düzenli arama yapılır talep oluşturulursa randevu bulabiliyorsunuz ben sabah 10 da ve gece buluyordum genelde .
Eger ek konteyjan dan aldıysanız aldığınız saatte değil öğleden önceyse son kişi olarak alınabilme durumunuz var ,başlarda sistem çok güzeldi bekleme olmuyordu ama son zamanlarda 09.00 daki randevuya 11.00 de girdiğim de olmustu ama bu özel hastanede de gelmişti basıma birkaç kez .
Onun dısında sistem şöyle eğer randevulu gidiyorsanız ek kayıt vs uğrasmıyorsunuz ekrana adınız düşüyor zaten.
Kilo,boy ve tansiyon ölçümü yaptıktan sonra odaya geciyorsunuz.
15/20 dk ilgileniyorlar .
Bazı doktorlar usg kagıdı veriyor bazıları vermiyor kendiniz talep edebilirsiniz.
Aynı doktora denk gelmek zor ve cogu zaman asistanları oluyor.
Ama ben genel muayenelerden memnun kaldın.
Yasemin hanım ve reza beyi öneririm özellikle ikiside çok çok ilgili ve anlayıslı .
Ayrıca gebelik boyunca bir kez randevusuz gelme hakkınız var ama sabah erkenden orda olup sıra almanız lazım 20 hasta öğleden önce 20 hasta öğleden sonra şeklinde .
Aynı sistem 36 dan sonra her hafta için geçerli (randevusuz gidiliyor yani)
Acil için olumlu konusamayacağım ben kötü bir şey yaşamadım ama gördüğüm kadarıyla biraz aksiler yogun oldukları için hele de kendinizi ifade edemiyorsanız işler biraz zorlaşıyor .
Ama orda da sistem güzel sıra alıyorsunuz muayeneye oluyorsunuz nst vs varsa yapılıyor .
Hastane oldukça hijyenik .
Ben lavabolarda pecete vs sorunu yasamadım hiç.
Dogum sürecine gelecek olursak dogum sancısını tek kişilik odalarda refakatçiniz ile çekiyorsunuz (bir kadın refakatçi)
Olduğunuz oda /yatak çatala dönüyor ve kendi odanızda Doğum oluyor dogum anında refakatçi çıkıyor bütün işlemler bitince etraf temizleniyor ve refakatçiniz yanınıza geliyor.
Herşey yolunda ise bebek ile ten tene temas yapılıyor .
Baba bekliyorsa o günki ebeye güvenliğe göre 15/30 dk görüş hakkı oluyor .
Daha sonra o odada bir süre kalıyorsunuz (bu dogumunuzun nasıl geçtiği ile alakalı benle birlikte doğumu olan bir çok kişi max 6 saate servise cıktı ben 2 gece kaldım )
Serviste sansınıza tek yada iki kişilik odalar denk geliyor dogru anladıysam 5.kat normal dogum 7.kat sezeryan dogum için .
Ben 5.kattaydım tek kişilik odada kaldım
Oda süslemeye bir sey demiyorlar ben o zor doguma rağmen süsledim🤭
Aklıma gelenler bunlar herkese güzel doğumlar dilerim .
Not; Dogumu asistan doktor bir ebe ve bebek hemşireleri yaptırıyor .
Uzman da dahil oluyor ara ara .
Benim dogum hikayem biraz karışık paylaştım ama süreç böyle.
Kimlere denk geleceğiniz biraz nasip meselesi.