Beyazeller biraz arz talep meselesi bence bu ikisini de uzun süre kullandığım için söyleyebilirim bende madela var onunla çok yol aldık çok buzlukta sütüm oldu maşallah dolapta da ayrıca ve ben bir de emziriyordum yani o sütleri daha çok kayınvalideme anneme bırakacağım zaman bir kaç poşet olarak veriyordum eşime evde bırakınca bu sebeple madela çok iyi ama mochi vakumlama yapıyor yani ilk zamanlar bir meme emerken diğer memeye mochi takarsan o mochi dolar ama bir kaç ay sonra mochi o verimi vermez mochi daha çok meme emzirirken diğer memeden akan sütü toplamak smacıyla ya da evdesin bebeğin uyumuş şişkinlik sertlik var mochi takıp rahatlatabilirsin ikisi de çok iui ama doğuma gittim ilk gün mochi taktım yetti gibi bir şey olamaz makina da 1.5 seneye yakın süt sağdım ben sütümü sağacağım ama emzireceğim buzlukta sütüm olsun böylece sütüm de artsın diyorsan makina edin şimdi makina alıyorlar 2-3 ay sonra bırakıyorlar ben kızıma hamile olduğumu öğrendim emzirmeyi bırakınca 5 poşet sütüm çöpe gitti, maşallah diyelim kızım da 2 yaşına geliyordu. Süt asla gelmez gibi bir şey de nadir bence az da olsa geliyor az geliyorsa umut var demektir