Burada çok aktif olan biri değildim ama herkesi herşeyi yakından takip ediyordum, herkesin doğum hikayelerini okuyup acaba bende böyle pozitif doğum hikayemi yazabilecek miyim diye çok düşünüyordum çok şükür rabbim dualarımı kabul etti ve şuan yazıyorum. (Biraz uzun olacak hakkınızı helal edin tüm ayrıntılarıyla anlatmak istiyorum çünkü son paylaşımım, birdaha hamile kalana kadar tabi ☺️)
7 Mart sabah 8 de regl ağrısı gibi ağrılarım oluyordu dakika tuttum ve 5 dakikada bir oluyordu sancı mı değilmi hiçbir bilgim yok biraz beklemek istedim emin olana kadar yada belki geçer diye saat 10 oldu ve hala aynı düzen devam ediyordu, yeni doğum yapan bir akrabam vardı ona anlattım durumu ve sancı olduğunu söyledi ben bu sefer kendi doktoruma yazdım hastaneye gidip muayene olmamı söyledi (özel takipliydim ama doğumum devlette olacaktı) bende hemen duşa girdim bir Yasin okudum ve eşimi aradım gelip hastaneye gitmemiz gerektiğini söyledim. Biz daha önceden kasılma, mide bulantısı ve kusma gibi şikayetlerim içinde çok acilden acile gezdiğimiz için eşim inanmıyor tabi normal ağrılarındır yine eve döneriz bence falan diyor o zamanlar 39 haftalıktım bu anlattığım olayda yani 7 martta 39+6 haftalığım, neyse ben eşim gelene kadar çantalarımı puseti falan kapıya koyuyorum ki eşim hemen alıp arabaya koysun hiç beklemek istemiyordum hem sancımdan hemde doğum başlamış olabilir telaşından dolayı ilk olduğu için bir bilgim yok sonuçta neyse biz ilk önce çam ve sakuraya gittik 2 kere de kontrole gitmiştim ve memnun kalmıştım, acilden giriş yaptık ilk önce ultrasonla kontrolleri yapıldı bebeğin daha sonra çatı muayenesi yapıldı ve açıklığın hiç yok ama yinede nts ne bakalım dediler gittim bir baktım nts sırası var yani 4 kişi falan ama ben nasıl kıvranıyorum sancıdan yerimde duramıyorum sandalyeye oturdum bekliyim dedim belki sancı çektiğimi görürlerse bana öncelik tanırlar diyorum içimden çünkü diğerleri sancısızdı gördüğüm kadarıyla, bekle bekle beni almadılar gerçekten sıraya göre aldılar bende bunu anladığım an kimseye birşey demeden kalktım eşimin yanına gittim yürü dedim başka hastaneye gidiyoruz ben burda beklerken ayakta doğururum neyse çıktık hastaneden Süleymaniye kadın doğuma gittik iyiki de oraya gitmişiz çok memnum kaldım ve tavsiye de ediyorum tabi bana giren doktor ve ebeleri 😄
Tekrar acilden giriş yaptık yine ultrason ve çatı muayenesi yapıldı 2 3 cm açıklık var dediler nts ye bağladılar orda da düzenli sancılar çıktı bana doktor 2 saat yürü gel tekrar bakalım dedi, eşimle birlikte hastane yanındaki parkta tam 3 km yürüdük tekrar gittim yine 2 3 cm 1 saat daha yürü dedi ama bu sefer ikimizde çok yorulmuştuk arabaya bindik biraz dinlenelim diye bir baktım eşim uyumuş bende dalıyorum sancı gelince kıvranıyorum tabi neyse 1 saat öyle böyle geçti ama hiç yürümedik ben tekrar gittim ve 5 cm dedi ve doğum haneye yönlendirdi artık oraya devam ediceksin dedi yüzüğümü bilekliğimi küpelerimi çıkartıp eşime teslim ettim ve asıl macera şimdi başlıyordu benim için, çıktım doğum haneye odama girdim kıyafetlerimi çıkartıp önlüğümü giydim ve beni tekrar nts ye bağladılar düz yatmamı söylediler biraz öyle yattım sonra yine başladım kıvranmaya sola dönebilirmiyim diyorum sancılarım güzel gidiyor şuan bozulmasın dediler ama ben yenimde duramıyorum biraz döndüm tabi daha sonra sancım geldiğinde ıkınma hissi geliyor dedim doktora ıkınma yoksa bebeğin kafası şişer dedi ama tutamıyorum kendimi tabi bu arada biri geldi bir kaç puanlamalı sorular sordu gitti sonra tekrar biri geldi motive edici konuşmalar yaptı ve bu bana çok iyi geldi daha sonra nts den çıkardılar ayağa kaldırdılar sancın gelince çömel ıkın dediler dedikleri gibi yaptım 1 saat falan öyle geçmiştir (bu arada ben Süleymaniye hastanesine 3 gibi gittim 8 de beni doğum haneye çıkardılar 10u 20 geçe de Eymen’im dünyaya geldi ) daha sonra çömeldiğim zaman kan gelmeye başladı ebe diğer doktorları çağırdı ve doğum başlamıştı yatağa aldılar beni bu sefer sancı geldiğinde nefesinin sonuna kadar ıkın dediler öylede yaptım ve 5 6 ıkınmada ınga seslerini duyuyordum o ana şahit olmak o kadar çok istemiştim ki rabbime çok şükür oldum da sonra bebeğimi temizlediler giydirdiler ve başka bir odaya aldılar çünkü benim dikişlerim vardı bu arada doğum anında kesi atıldı neyse dikişlerde bi yarım saat sürmüştür bitikten sonra beni başka bir odaya alıp muayene ettiler alttan muayene yani herşey sorunsuz gidiyordu muayene bitikten sonra doğum yaptığım odama gittim ve bebeğimide yanıma getirdiler hemen emzirdim ve tanıştık biraz sohbet ettik derken saat 1 olmuştu bizi servise çıkardılar eşim ve refakatçim vardı yanımda tabi eşime 10 dakika izin vermişlerdi sonra çıkardılar ve şunuda söyleyim normal doğum olduğu için refakatçi değişikliği yapmıyorlar bizde yapmadılar bu yüzden serviste 24 saat kalma zorunluluğu varmış kaldım ve 8 Mart gece 12 de evimde geldim sormak istediğiniz başka birşey varsa seve seve cevaplarım daha fazla uzatmak istemiyorum rabbim doğum yapacak annelerime yardım etsin sağlıklı bir şekilde kucaklarına almayı da nasip etsin inşallah Allah’a emanet olun ☺️🧿❤️