gzmwe Kızlar gebe okuluna gidiyorum bugün ebe bebeklerin göbeği düşene kadar eczaneden göbek bakım kiti alın onunla her gün bakım yapın dedi, alan var mı aranızda ya da kullanan ?
RavenV gzmwe Bir şey alınmasına gerek yok kuru ve temiz tutulsa yeterli eskiden alkol veya batikon kullanın deniliyordu fakat şu an doktorlar onu da önermiyor
Yagmure gzmwe RavenV önceden alkollü setler vardı kullanıyorlardı ama bende önermiyorum (yenidoğan ve pediatri yoğun bakım hemşiresiyim) Açık yara gibi direk kana karışılacak bölgelere alkol sürülmez. Eğer bir enfeksiyon durumu yoksa batikonda bu süreçte gerekli değil. Temiz bir spançla çevresini daire şeklinde temizleyip kurutabilirsiniz. Dediğim gibi eğer bir enfeksiyon durumu söz konusu değilse su ve spanç türü birşey yeterli olacaktır ☺️
Ipek0z gzmwe ben miraderm markasını kullanmıştım bir sprey bir gazlı bez çıkıyor içinden sprey sıkıp gazlı bezle kapatıyorduk o kadar 🤍
Merveue Yagmure merhaba birşey sormak istiyorum bizim göbeğimiz düştü fakat deliğin içinde kalıntılar var nasıl temizleyebilirim onları