merhaba sevgili anneler, 10+1 haftamdayım, benim size danışmak istediğim konu multivitaminler, ben vejeteryan olduğum için doktor ilk muayenede multivitamin bir markanın takviyesini yazdı, bir buçuk aydır kullanıyorum, gebeliğimi biraz geç öğrendim o sürece kadar iyiydim fakat multivitamine başladıktan sonra kusma, bulantı, halsizlik, iştahsızlık ve sinir bozucu bir mide kazıntısı başladı, ben gebeliğin doğal durumları diye düşünürken bir kaç doktor yapısında multivitaminlerin böyle reaksiyon göstertebileceğini okudum o nedenle bugün deneme amaçlı multivitamine ara verip genel durumumu gözlemlemek istiyorum almam gereken besinleri hesapladım beslenme düzenime dahil ederek vitamin açıklığı yaşamamaya da dikkat edeceğim ama vicdanen de rahat edemiyorum, ayrıca multivitamin sığır jelatinli doktora vejeteryan olduğum için sığır jelatin olmayan bir takviye rica ettim ama hayır bunu kullan dedi sanırım anlaşmalı markayla, ben de bu süreçte yanlış bir şey yapmak istemediğim için bir buçuk aydır kullandım ama artık her gün bitik olmaktan yoruldum, bazen takviyeyi geç vakitte alıyorum alana kadar enerjim keyfim iyi aldıktan bir saat sonra yatağa düşüp kafamı kaldıramıyorum, en az üç gün kullanmayıp takviyeden mi emin olmak istiyorum doktora danışmadan önce, sizlerde bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim, takviye hiç kullanmadan süreci tamamlayan var mı, multivitamin kullanmak (bazı doktorlara göre ) karaciğer enzimlerini yorabiliyor ve herkese her takviye iyi gelmeyebiliyormuş bu konu hakkında bilgi sahibi olup aydınlatabilecek anneler yardımcı olursa sevinirim, biraz uzun oldu sanırım kusura bakmayın 💚