Aylinslmci Arkadaşlar merhaba İlk kızım Ocak 2018dogumlu o zaman iki doz tetanoz aşısı olmuştum suanda 23 haftalık hamıleyım bugün sağlık ocağı aradı ve cuma günü tetanoz aşısı olmam gerektıgını söyledi kaçıncı haftaya kadar yaptırılıyor bılenınız var mı ?
guzelanne01_ Aylinslmci canım ben kızımda 2011 de tetonoz aşısı yaptırdığım için doğal olarak bana yapıldı 22 haftalıktım ilk dozunda
Aylinslmci guzelanne01_ bende 10 sene ıcınde yaptırıldıysa gerek yok diye bılıyordum ama bır doz yaptırman gerekıyor dedı. Sehırdısındayım hastanelerin acilleri yapar mı acaba ? Bılgınız varmı ?
Neslihan7153 Haftadan sonra yapılıyor sonra ikinci doz bir ay sonra yapılıyor illa şu haftaya kadar diye birşey yok 20 haftaliktan sonra çok geciktirmeden her zmn yapılabilir bende 2020 de doğurdum kızımi iki.doz yapıştım o zmn da simdi bende 23 haftaligim ilk dozu yaptirdim 22 Mart dediler
Aylinslmci Neslihan7153 bana bir doz olman yeterli dedi sizi sağlık ocağımı yönlendirdi kendi doktorunuz mu ?
Neslihan7153 Aylinslmci sağlık ocağı ben dedim aslında bazı yerlerde bir doz yapılıyormuş die ama bana zaten geverlilik süresi 6 ay falan dedi son 3.dozu yapsa idim daha uzun süre korurdu ama unuttuk kaldi
9ay10gun Tatli2 sağlık ocağındaki hemşire korumaligi devam ediyordur dedi. Hemde ben vurnmak istemedim.
9ay10gun Tatli2 ben biraz sorguladım ebede bazı gebeler tetenozdan sonra erken doğum yaptıklarını bebekte gelişim geriliği olduğunu fln söylüyor böyle şeyleri duyuyoruz ama kanıtlanmış bişey yok dedi
Feyza03 9ay10gun evet olabiliyor, benim kasılmalarımı başlatmıştı oğlumda, çok zorluk çektim. Şimdi ikincide yaptırmayacağım.
Tatli2 9ay10gun aşı yaptırmayıp aynı seyleri yasayan anneler de vardır emınım. Aşı karşıtlarının bahanesi diye düşünüyorum. Olumsuz konuşmalara bayılıyor bizim milletimiz, bu yüzden de gelişemiıyoruz hala.
Ballilokma 2018 ilk bebeğime hamile iken ve doğum sonrasi toplam 4 doz tetanoz yaptırdım. Aradan 5 yıl geçti ikinci gebeligimde 20. Haftadan sonra tek doz hatırlatma aşısı oldum. Bir daha olmama gerek yok imiş.