mlgmibklyrm
36+5 haftalıkken adet ağrısı gibi kasık ağrım başladı bir günde.ertesi gün doktor kontrolümüz vardı.önce ultrasonda baktı doktorum,bebek kanala komple yerleşmiş,hemen alttan muayene etmem lazım dedi,4 cm açıklığım çıktı.doğumun başlamış,suni sancı vermek istemiyorum,eve git dinlen tuvalet dışında ayağa kalkma dedi ve tam 38+0 olduğum güne hastaneye yatış verdi.
Ben tabi yatmadım,sürekli ayaktaydım gezdim filan. 37+6 olduğum günün akşamı saat 7 gibi eşimle oturmuş hastane hazırlığı yapıyorduk.benim bir anda belime ağrı girdi,bir 5-10 dakika sonra oturmakta zorlanmaya başladığım için eşime yatakta uzanacağımı söyledim.uzandım ama ağrım geçmedi daha da şiddetlenmeye başladı,sonra farkettim ki sancıya dönüşüyor.ama öyle dayanılmayacak bir sancı değil,sanki uyusam geçecek gibi.eşime dedim bu sancı normal değil doğum sancısı galiba,doktoru arar mısın dedim.ben de kalktım duşa girdim.duşta biraz daha artmaya başladı ama dediğim gibi hareketlerimi engelleyecek kadar bir sancı değildi.sonra çıktım makyaj yaptım,saçımı yaptım.zaten eşyalarımız hazırdı yola çıktık.
Akşam saat 9da acilden giriş yaptık,beni hemen doğumhaneye aldı ebe,açıklık kontrolü için.bu arada gayet yürüyerek rahat bir şekilde girdim doğumhaneye.sonra odaya alacaklardı.ama ebe muayene edince açıklığım 10 cm çıktı,hemen acil doktoru çağırdı.apar topar damar yolu açıldı,lavmam yapıldı vs. Ben normal bir şekilde çatalda durdum.benim suyum gelmediği için ebe orda patlattı suyumu,o zaman şiddetlendi sancım,zaten bir yandan nstden kontrol ediyorlardı.ama bana göre yine dayanılmayacak durumda değildim,zaten 10 dakika sonra 4. Ikınmamda doğdu bebeğim.hiçbir şey anlamadım.