Littlemisssunshine Merhaba güzel anne adayları :) hala inanamakla birlikte ben de doğurdum :) Ne zamandır ne zaman doğurucam ben, bu çocuk ne zaman gelecek diye kendi kendime triplerdeydim :)) Perşembe günü doktorumla randevum vardı be randevuda doktorum açıklığımı kontrol etti. 2 cm i görünce sen pazartesiye kalmaz doğurursun demişti, sonradan öğreniyorum ki o muayenede doktorum rahim ağzı genişliğimi biraz daha açmış :)) Neyse doktordan çıktık, eve gittik tabi daha heyecanlı bir şekilde, eşimle diyoruz acaba pazartesiyr kadar sancılanmazsam nasıl olacak yoksa sezaryene mi dönecek vs diye:)) belki postlarımı okuyanlar bilir sezaryen hiç istemiyordum çünkü.. kafamda binbir türlü senaryoyla ettim o akşamı. Sonra gece 1 gibi regl olacakmışım gibi sancılarım gelmeye başladı. Önceleri aldırmadım, ilk defa gelmiyordu çünkü. Tuvalete gttiğimde kanla karışık bir mukus tabakası olduğunu gördüm ama o gün vajinal muayene olduğum için nişan mı emin de olamadım. Biraz daha bekleyeyim sonra ortalığı velveleye veririm diye düşündüm:) gayet normal annem eşim ve ben biraz daha oturduk ve herkes uyumak için odalarına çekildi:) hala eşime birşey dememiştim ki gece 2.00 gibi kasılmalar ritmik bir hal aldı ve belime vurmaya başladı. Kalkıp Duş aldım ve eşimi uyandırdım. Annemi de uyandırıp hastaneye gittik. Beni hemen muayene odasına aldılar, gece 04.30 gibi açıklığım 4 cm ve nstde kasılmalarım 90-130 arasında gidip gelmekteydi. Kesinlikle çok yüksek bir acı değildi, hatta epidural soran hemşireye eğer böyleyse ben epidural istemiyorum dedim. Daha bu düşük safha belki dayanamayablrsnz diyince yaptırmaya karar verdim. İlk dozu alınca tabi ağrı sızı sıfıra indi, ben katta laylaylom yürümeye espri fln yapmaya başladım gelene geçene :) fakat sorun şu ki epiduralden sonra açılma hızım yavaşladı ve bebeğin kafası rahim ağzından hala epeyce yukarıdaydı. Doktorum açıklığı kontrol etti ve 7 cm açıklığın olduğunu artık epidural verilmeyeceğini ve suni sancıya geçeceğini söyledi. Ben de kabul ettim çünkü epidural alsaydım doğum saatler sürebilirdi. Bu arada suyum hala gelmemişti ve saat 9 gibi doktorum suyumu da patlatıp beni doğum için hazırlamaya başladı. O sırada tabi bana dünya flu gözükmeye başlamıştı bile acıdan 🤣 çünkü doğum ağrısı çekmeye başlamıştım ve ağrı kesici almıyordum😫 Tekrar kontrol edildim ve tamam 10 cm denildiğinde saat 9.30 du. Hemen doğumhaneye alındım, ve kızlar işin püf noktası ıkınmak, ben başlarda ıkınmak yerine istemsizce acıdan bağırdım durdum ama sizi yormaktan başka birşeye yaramıyor. Doktorum beni kendime getirdi sesimi kestim ve 4 kere çok kuvvetli ıkınmadan sonra bebeğim yağ gibi akıp gitti içimden ☺️☺️☺️ saate baktığımda 9.45 bebeğim doğmuştu:) tabi birkaç dikişim var ama geçecek ve yanımda uyuyan bu meleğe baktığımda herşeye değer diyorum ☺️☺️ normal doğum olmasının en büyük avantajını emzirmede gördüm, şükür sütüm hemen geldi. Darısı sizlere olsun inşallh ☺️☺️
Mrry Littlemisssunshine sağlıkla büyütün bebeğinizi çok güzel günler görün inşallah allah sizlere bağışlasın💐
Minnakelifim Littlemisssunshine ay hayirli olsun canım benim Allah analı babalı büyutsun insaallah darisi başima 😊 kac haftalikken dogum yaptin.
Gunesozby Littlemisssunshine benimde 5 gün önce çatı muayenem oldu 3 buçuk santim acilman var dedi sancin var mı dedi yok dedim çıktım eve geldim kime dediysem ertesi güne doğurursun dedi bugün 5 gün oldu hala tık yok yarın tekrar gidicem hastaneye hiç bişey anlamadım ben 😞
Nurcin Littlemisssunshine hayırlı olsun. allah analı babalı büyütsün. benim sorum kaç kilo ile doğuma girdiniz? ve çıktığınızda kaç kiloydunuz?, teşekkürler
Elifyilmaz Benimde kizim olacak daha cok baslardayim 16 haftalgm ama aklima dogum agri gelmiyor sadece onu kucagima alip emzirecegim ani dusunuyorum ve buna hersey deger sende saglikla buyut yawrunu insAllah Rabbim derdini gostermesin kuzummm 😙😙😙
Fulyax Allah analı babalı büyütsün sağlıklı günlerde inşallah🙏🏼 bizde 36+3 olduk hayırlısıyla normal doğum olucak ama epidural de kararsızım olumsuz yönleri var etki yapiyormuş bebeğe😑 ama onsuzda ağrılara nasıl dayanıcam bilmiyorum allah hepimizin yardimcisi olsun🙏🏼❤
Littlemisssunshine Fulyax epidural ağrıyı kesiyor ama bazen bende olduğu gibi açılmayı da geciktiriyormuş. Eğer doktorunuz 7 cmden sonra doz almanıza izin vermeyecekse yaptırmayın derim ben. Çünkü kesecekse orayı kesmeli, diğer cm lerde insan dayanıyor rahatça.
GulUmut Fulyax olumsuz yonleri olsa bu kadar insan epidural yaptirmazdi her halde, bence yanlish dusunuyorsunuz
Umutlu2272 Merhaba hayırlısı olsun rabbim analı babalı büyütsün kaçıncı haftanızdı Doğum yaptığınızda
Umutlu2272 Merhaba hayırlısı olsun rabbim analı babalı büyütsün kaçıncı haftanızdı Doğum yaptığınızda
Fulyax Littlemisssunshine Hmm doğrudur dedğiniz bi konuşalım doktorla bilmiyorumda tam olarak yurtdsiinda yasiyorum😑 dillerindende anlamiyorum allah yardimcim olsun🙏🏼 agridan korkuyorum birazz
Fulyax GulUmut Düşünmüyorum yazılanları söylüyorum ben ve ben yurdışında yaşıyorum ,ilk hamileliğim ve bilmiyorum yani sordum haliyle araştırıyorum
Littlemisssunshine Nurcin canım 64 kilo ile girdim 57 kilo ile çıktım canım. 54.5 ile de hamile kalmıştım.
Littlemisssunshine Fulyax canım kısaca epiduralin tam açılmaya ulaşmanı geciktirip geciktirmeyeceğini sor. Ben ağrı olsun gecikme olmasın yolunu seçtim. Çünkü ne kadar gecikme olursa sezaryen riski de o kadar artıyor i. Ve bildiğim kadarıyla yurtdışında sezaryen son raddeye kadar yapılmıyor. Çok yakın arkadaşım abd de 2 ay önce doğum yaptı. 14 saat sancıdan sonra bile sezaryene almamışlardı.
Fulyax Littlemisssunshine Ever sezaryan yok gibi bişey annede yada bebekte sağlık sorunu yoksa bakalim dediginiz gibi soraym ben valla işimiz zor bide yabancı memlekte ben hollandada yaşıyorum 😑