etkafa Çalışan anne adayları bizim gebelik boyunca ayda bir doktora gitme hakkımız mı var. Ücretimiz kesilmeden bileniniz var mı
Aslihantuncer etkafa ayda bir defa ucretli olarak kullandim gebelik rutin kontrol olarak geçiyor ismi maaştanda kesilmiyor
etkafa Defnesa hakkımız var ama bana muhasebe sürekli çıktığın saatten sonra işe gelmen gerekiyor diyor
Elifbklmz etkafa sgk ya şikayet et canım insan kaynakları müdürüyüm kesinlikle maaşından kesme gibi bir hakları yok şikayet edersen işverene denetlemeye geliyorlar para cezaları var 🤗
etkafa Elifbklmz ozamn niye kesiyor bu gerizekalılar ya şikayet edilen görür onlar birde doktorun verdiği kağıtta illa yazması gereken bişey mi var yani bunlar neye dayanarak kesiyor yada ben ne yazdırmam gerekiyor doktora 😏
Defnesa etkafa işte her ay gittiğin kontrol ya da muayene nasıl dersen de çıkınca ise gelirsen sorun olmaz ona rağmen keserse ücretini konuşursun yine direk SGK ya şikayet edince işten cikariyorlar zaten bilgin olsun işverenler acımasız
Elifbklmz etkafa hayatım doktora birşey yazdırmana gerek yok randevu mesajını yada kapıdıno götürmen yeterli şikayet etsende işveren görmüyor kimin şikayet ettiğini ama tahmin etmeleri çokta zor olmaz patronun cebinin yalakacısı olmuş senin yöneticilerin
Gumus25 etkafa yani muayeneye gidip sonra ise gitmeniz lazım 2 saat ise gitmediniz diyelim bunu ucretinizden kesemezler
Defnesa Çıkarırlar iş ahlakina aykırı davranış kodu var onu seçiyorlar zaten herhangi bir sorun yaşamıyorlar yasak flan diye yazılıyor ama inanma onlara çok güzel kılıfına uyduruyorlar SGK da çalıştığım için biliyorum malesef
etkafa Tgck yani her seferinde doktor gittiğime dair imzalı kaşeli kagıt veriyor periyodik muayenedir diye de özellikle belirtiyor ona rağmen ücretim kesiliyor
etkafa Defnesa ben tekrar nasıl işe gideceğim ki saat ikiye kadar bile bazen sürüyor hala bana işe gel diyor gidene kadar zaten mesai saati dolacak
Gumus25 etkafa kac aylık hamilesiniz. Genelde muayeneleri ekstra bir durum yoksa çok uzun sürmüyor ama randevularinizi daha sabah saatlere almayı deneyin en azından öğleye kadar yine işe gidersiniz