19 aylık oğlum , hiç bir zaman sallamadım , emzirip altını değişip gazı varsa çıkarıp yatağına bırakıyordum , tabiki her bebek farklı ve şöyle tecrübe ettiğim şeyleri yazayım kısaca.
Yeni anne olacaklar LÜTFEN OKUYUN!
Beslenmenize çok önem verin , hamilelikten itibaren , doğumdan sonra mutlaka et yemekleri , pırasa , bulgur pilavı , kabak vs gibi her gün çeşitli yemekleri tüketmeye çalışın. Mutlaka kahvaltı yapın öğün atlamayın. Ne kadar iyi beslenirseniz o kadar güzel sütünüz olur ve bebeğiniz doyar , doyan bebek kolay kolay ağlamaz 🫶
Mutlaka bol bol dinlenin , bebeğiniz uyurken sizde uyuyun (en azından 40 gün ) , ev işleri vs bırakın sonra halledersiniz önemli olan siz ve bebeğiniz.
Bebeğinizin altını geceleri emzirmeden önce , gündüzleri emzirdikten sonra mutlaka değişin (günde 7-8 bez değişiyordum en az) hiç pişik olmadı.
Kuranı Kerim dinletiyordum Vakıa suresi, Rahman suresi (müslüman olan anneler için önerim)
Gece her emzirmemden sonra başını her defasında farklı yöne çevirip Allah’a emanet ediyordum. (Kusma vs için başını yanlara yatırmak daha sağlıklı)
Aklıma gelenler şimdilik bunlar ve en önemli anladığım şey şu ki , bir bebeği en iyi annesi tanır , önce iç sesinizi dinleyin ve bebeğinizle ilgili her konuda kararı siz ve eşiniz verin. İnsanların sözlerini ve genellemelerini ciddiye alıp bebeğinize dayatma yapmayın🫶🫶 benim annelik serüvenimden öğrendiğim kısa bilgiler , normalde çocuk gelişimi uzmanıyım ama annelik çok farklı 😍