MYSR Kızlar merhaba ,canım çok midye istiyor riskli bir gebeliğim var o yüzden on kere düşünüyorum bişey yapmak için aceba midye yenilebilir mi :)
Denizz01 MYSR bu konu çok tartışıldı kesinlikle yenmemeli muhabbeti çok geçti bence yemeyin riske atmaya gerek yok bu muz gibi besin olsa %100 yenir dense ye diyebiliriz ama %50 sonuç çıkıyor bence yemeyin.. dinen de uygun değil
Gizce MYSR kesinlikle yemeyin hem de riskli gebeliğiniz varmış.midye hem yüksrk civa içerdiğinden hem de enfeksiyon açısından önerilmiyor
Pinkyy MYSR canım bende çok yemek istedim,yanımda bile yediler ama inan ki istediğim halde asla yemeyi düşünmedim,biraz sık dişini bebeğini düşün,bide risk durumun varmış senin..
Elaylama MYSR kabuklu olan deniz ürünleri cıva ve bunun gibi çevresel zehirlere fazla miktarda ev sahipliği yapmaktadır. Bu sebep ile gebelik sürecinde olan anne adayının kabuklu deniz ürünlerini tüketmesi tavsiye edilememektedir ama ben 3 tane yedim 7 ay boyunca. Allah'ım affetsin 🙊
Yogurtlupilav Civa oranı yüksek olduğu için midye ve dip balıklarını önermiyorlar. Bebeğe zararı olup olmadığı kesinleşmemiş ama riske de atmaya gerek yok..
kardeleng 3.ayımda bir aşermeye başladım dedim ilk üç ay geçsin yerim sonra doktoruma sordum asla dedi 33 haftalığım neredeyse hala canım istiyor hatta dalga geçiyoruz çocuk midye olarak doğucak falan diye(hani canın bir şey ister de yiyemezsen vücudunda o şekil olurmuş ya🤦🏻♀️)bu kadar aşermeye bırak şekli çocuk direkt midye olarak doğacak.Valla emzirme sürecini sormadım daha ama engel yoksa doğumdan sonra midyeci ahmete gidicem dedim kocama bana bir şey takma midyeciye götür.🙈😹
MYSR kardeleng Bende eşimle öyle bir anlatma yapiyim o zaman :)) Sabredeceğiz o zaman bebeğimiz iyi olsun da
MehmetArzuKaya MYSR valla ben yedim çokta severim hemde tabak tabak 🙈 38 haftalık hamileyim bi sorun yok çok şükür canınız istiyorsa yiyin bence
MYSR Cevaplarınız için çok teşekkürler ☺️ Rabbim sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı da nasip etsin inşaAllah