Semakaplan Devlet hastanesimde detaylı ultrason için perinatoloji bölümünden mi randevu almak gerekiyor, bir de özel de baktiranlar hep anlatıyor yarım saat her organı inceliyor diye, devlette de inceliyor mu İstanbul’da yaptıran var mı ?
cauuv1 Semakaplan devlette sanırım perinatoloji bakmıyor ama emin degilim benim duydugum devlette kadın doguma gidince radyologa yönlendiriyo ve kısa bakıp fotograf vermiyo cevrem öyleydi. Ben pendik medicalpark ta perinatolojiye gittim bi saat inceledi fotograf da renkli aldım cok da memnun kaldım
Aynenkanka Semakaplan evet perinatoloji ilgileniyor, ben devlette yaptırdım sadi konuk hastanesinde gayet inceledi doktor hatta çok da memnun kaldım
Aynenkanka Semakaplan ama şöyle bir şey var, ben doktor yakını olduğum için prosedürlerle uğraşmadım yani belki önce kadın doğumdan randevu alman gerekiyor olabilir canım devletin sistemini tam bilmiyorum ama perinatoloji bakıyor
gayecam Semakaplan ben devlette yaptırmadım ama o dönemde maddi olarak sıkıştığım için araştırmıştım. Şöyle ki; Zeynep Kamil devlet hastanesini araştırdım ben tabi size yakın mı bilmiyorum . İlk olarak randevunuzu MHRS den alıp normal muayeneye gidiyorsunuz ve doktora detaylı ultrason için perinatolojiden randevu almak istediğinizi söylüyorsunuz oda diyor ki size yine MHRS den şu şu tarih ve saati kontrol edin perinatoloji bölümünde randevu açılır diyor ve sizde alarm kurup bekliyorsunuz ki açılsın gideyim diye. Ben bunlarla uğraştım ve baktım ki açılan her randevu hemen doluyor ve 3 hafta sonraya falan atıyor o da tabi haftamın geçmesi demek oluyor o yüzden mecburen özelde yaptırdım. Umarım yardımcı olmuştur 🙏
Yeliz26 Kadın doğum doktorundan kayıt actiriyorsunuz petinoloji bölümüne ben öyle yaptım devlet hastanesinde yapılıyor
Semakaplan Randevu alma kısmını biliyorum ikili test içinde aynı aşamaları yaşadim. Şunu merak ettim aslında devlette de 20dk 30dk 1 hasta için inceleme yapılıyor mu özel de yapılıyormuş çünkü hatta muayeneden artı bir de detaylı ultrason parası çıkıyor değil mi
YaseminBatrk Semakaplan Öncelikle devlet hastanesi’nde kadın doğum bölümüne gittim orada yeşil alan açmalarını söyledim doktora hemen bilgisayarından açtı ve daha sonra pelinatoloji için randevu kovaladım zaten ben bunu yaptığımda daha henüz detaylı haftamı gelmemiştim 17 haftamda falan başladım 21 haftamda çam şakur’a Hastanesi’nde randevu buldum ve hemen gittim doktorum Işıl hanımdı çok ilgili ve çok tatlı bir bayandı detaylı 21-25 hafta arasında olduğu için senin bebiş henüz küçük detaylı bakmak için ay sonunda yani 24 haftalıkken tekrar gel deyip bana randevu verdi ve ay sonunda gittim tekrar inceleme yaptı ve hiçbir problem olmadığını söyledi hamdolsun ben çok memnun kaldım yanındaki asistan doktor da çok ilgiliydi yaklaşık 30 dakika falan sürdü renkli çıktı vermiyorlar evet ama bu asistan çok ilgili biriydi ekrandan bana renkli gösterdi yüzünün resmini Ben de telefonunu ekran resmi aldım yani kısaca çok memnun kaldım siz de şansınızı deneyebilirsiniz her dakika MHRS’den bakın kadın doğum bölümü yeşil alan açtıktan sonra Çünkü artık gidilmeyen randevular iptal edilmek zorunda Bu sebeple randevu bulmak kolay oluyor