pnar-06 Kızlar 3.30 dan beri sancım var dün nişan geldi bu akşam da lekelenme vardı gece ağrıyla uyandım 8-10 dk da bir sancı geliyo, bebek toplaşıyo sonra karnımdan belime şiddetli bi sancı vuruyo . Doğum başlamış mı ne zaman hastaneye gidiyim?
ballimlerr2123 pnar-06 evet canım doğumun başlamış. Sancıların düzenli aralıklarla geliyorsa eminsen ve herhangi bi sorun yoksa sancılarını evde çekebildiğin kadar çekmeni tavsiye ederim suyun da gelmemiş acil bi durum şuanlık olmaz diye düşünüyorum yapabildiğin kadar bol bol squat yap özellikle sancı esnasında bacaklarını kapalı tutmadan çömelerek yada pilates topu varsa üzerinde zıplayarak açılma sağlayabilirsin. Bunlar benim sadece tavsiyelerim yine ters giden birşey hissedersen hastaneye git en iyisini doktor bilir. Hastanede sancı varken nst bağlı kalmak çok zor bişey. Şuan ikinciye hamileyim nereye kadar dayanırsam oraya kadar evde kalmayı tercih ederdim.
Es_Vera pnar-06 Allahım kolaylaştırsın sancı gelince derin nefesler al nefesi rahme bebeğine yolla . Nefes almayı unutma panik yapma bebekte bedeninde ne yapacağını biliyor sen sadece sakin kal tadını çıkarmaya çalış güzel bir doğumun olur inşallah
ballimlerr2123 pnar-06 3-5 dkya düştüğünde de gidebilirsin. Şunu bil bak mesela Şuan 8 dk rahatsın sancın geliyor ve 1 dakika sürüyor örnek veriyorum. Doğum yapmak üzere olduğunda bu olay tam tersine dönüyor sancı süresi uzuyor 1 dakika rahatsan 2 dakika sancı çekiyorsun. ama ilk doğumunsa çok acele etmene gerek yok yine söylüyorum herhangi bi problem yoksa çünkü yanlış yönlendirmek istemem ama evinde olduğun kadar rahat olamıyorsun hastanede. Biraz sıcak suyun altında bekle belini ovdur mesela açılma hızlanması için yapabilecek ne varsa kendini çok yormadan yapabilirsin doğumda güce ihtiyacın olacak
pnar-06 ballimlerr2123 evet canım ilk doğumum tamam canım dediğin gibi sancj sıklaşana kadar bekliyim sıcak duş alıcam bakalım
ballimlerr2123 pnar-06 sancı şiddeti artarsa panik yapma sakin ol konuşmak istediğin birşey olursa instagramdan yazabilirsin canım Allah kurtarsın bi avazda inşallah ☺️ elf.dltncr Instagram ismim