Ozgee123 biraz uzun anlatayım,
37 haftalikken akşam yatisim yapıldı. Sabah 7.40 civarı doğum yaptım bebek yanımda giydiriliyor benim islerm yapiliyor vs her şey tamam. İkimiz de hazırız doğum katına çıkmadan önce çocuk doktoru gelsin muayene yapsın dediler tamam dedim bu arada hemşire basimdayken memeyi tuttu mu diye sordu hayır dedim, göğüs uçlarım küçük olduğu için kızım da emememisti zaten. Diğer gogsumu tuttu oglan. O arada çocuk doktoru ile başka bir doktor geldi siz erken doğum mu yaptınız dedi. Dedim 37+1 (sanki yatista kimsenin bilgisi yoktu) sonra bebeğin muayenesi yapıldı bunlar yaklaşık 1 1.5 saat içinde gerçekleşiyor. Bebeğin biraz solunumu hızlı, erken doğmuş, memeyi de tam tutamamış sanırım pek bir şeyi yok bir 4 saat kuvezde kalsın öğlene yanınıza çıkar dedi iyi peki dedim tamam. Kata çıktım eşyalarım eşim vs geldi gitti ben sürekli hemşireye soruyorum ne zaman gelecek diye öğlen çıkacağı vakit bir öğrendik ki benim yanımda 1 saati gecik duran, memeyi geç de olsa tutup emen oğlum makinesiz nefes alamiyormus. Hemşire sen git yenidoğan yoğun bakıma hem emzirir hem bebeği görürsün doktorla konuşursun dedi indim kata ama orası bildiğiniz hapishane. 3 grupta ayrı yoğun bakım var kapıları doktor kartı ile açılıyor holde guvenlik ve güvenlik asla izin vermiyor. Emzirecekmisim bebeğimi gorucem vs diyorum hayır olmaz diyor bana. Zar zor kayda falan bakti sordu anlattım artık oraya benim oğlan nasıl bir giriş yaptıysa güvenlik ve sonradan konuştuğum hemşire de bebeğin doğumdan çıkar çıkmaz kuveze getirildigini düşünmüş. Girdim içeri bir ton kağıt imzaladiktan sonra bebeği gördüm tamam çıkalım dedim biraz daha bak tek hakkın var bidaha göremeyeceksin diyor güvenlik 😒 doktorla konuşmak istiyorum diyorum nöbetçi doktor bilgi veremez diyor. nöbetçi doktor dediği zaten yatisi yapan doktor. Bilgi vs yok. Akşam gece olmaya yakın indim tekrar oturdum hole ağlamaklı (nöbet değişmiş tabi akşam olunca) başka bir güvenlik geldi durumu anlattım böyle böyle yatış yapıldı haberim yok nolur beni doktorla görüştürün bilgi alayım dedim Allah bir tek ondan razı olsun gerisini bildiği gibi yapsın doktoru buldu getirdi bebekte yenidoğan takipnesi varmis oksijeni vs çıkarmışlar zaten herhangi bir ilaç da kullanılmadı normal nefes alıyormuş sabaha doktor çıkarır büyük ihtimalle dedi ama tabiki nöbetçi doktor çıkış veremez denilerek yine vermediler. Her gün doktor arayacak dediler (ben pazar günü çıktım) pazartesi doktor aradı durumu iyi yarın cikartiriz dediler tamam dedim. Bu sırada ben baglumda oturuyorum 40 km belki daha fazla uzak hastane ve günde 3 sefer dolu dolu poset süt goturuyoruz. Salı gün aramadı doktor. Zorla ulaştım doktor aramış ben duymamisim elimdeki telefonu bana dedikleri bu. Bu arada ben orayı aradigimda da hep ağlıyor diyorlar bana. Oğlan sarılık olmuş ışık almış. Evde eşimle kavga çıktı ben çocuğu çıkartıcam dedim o hasta çocuk bişey olur dedi vs tekrar aradık hemsireyle konustuk. 3 saatte bir 10 cc anne sütü veriyorlarmış doktorun sistemi buymuş. Madem çocuk sarılık olmuş 3 saatte 1 10 CC neye yetecek çıkarın ben onu emziririm diyorum siz evde ışık mi vereceksiniz diyor. Sonra da doktor öyle diyor ama biz ağladıkça yine besliyoruz diyor kıvırmak için. Ertesi sabah esim süt götürürken takıldım peşine tam hastaneye girerken lütfedip doktor aradı gece tekrar almış sabah ışığa gerek görülmemiş.