Kizlar merhaba. Bebekler dogduktan sonra her ay doktora goturulmesi gerekiyor bunu biliyorum. Biz 2 gunluk ,7 gunluk, 1 aylikken kontrollerini yaptirdik. Amma sonra hic gitmedik. 3 aylik olacaq merdeyse . Bir sorun hastalik gormuyorum. Sizce bir sey olur mu? Yalnis mi yaptik goturmemekle? Bazi olaylar oldu doktoe meselesi ortada kaynadi cunki . Her ay goturmeyen var mi?
Bebek kontrolu
mikaa keşke götürseydiniz bebek ve sağlık konusu evde bebeğin de sorun olup olmadığını anlamak mümkün değil tedavi edilmeden bir sonuç olmaz bunlar ihmale gelinmez ne olursa olsun
@“mikaa”#p26598860kiiz o kadar oldumuuuuu, buyumus masallah…. aşılari olmadigi surecee ve kilosunda istahinda bi sorun yoksa neden goturesin 🤷♀️ bilmedigin je soyleyebilir ki doktor sana… zaten yeni dogan bi bebek en ufak sorunda velirti verir ve sen bunu dark edersin
KLORAKHANIM evet canim cok saol😇😇🥰 yani keyfi yerinde hep guluyor yiyor uyuyor. Aklima gelmedi o kadar sey oldu ki… yine de suclu hissetdim kendimi en kisa zamanda goturucem
FatmaAselinAnnesi_60 haklisnizz🥺
- Ay aşısı var ama onu yaptırmadınız mı ? Kafa çevresi ölçümü ? Yani ilk bebekmi yoksa tecrübeli annemisiniz bilmiyorum ama doktorlar sadece boy kilo bakmıyor genel kontrol, mesela 3. Ayda rotavirüs aşısı yapılırken göz içinde randevu almamızı istemişlerdi ve rutin bi kontroldü
Tercih meselesi tabi bilemem ama ben her ay kontrole gidiyorum doktorumuzun çizdiği programa uyuyorum yani bi süre sonra zaten her ay çağırmayacaklar
Sağlıkla büyütün inşallah 🌸
Kontrol derken sağlık ocağına da mı gitmiyorsunuz? Bende bebeğimi 2 aylık olana kadar çocuk doktoruna kontrole goturdum. Sonrasında her ay sağlık ocağına kontrole gittik.
Aysunvr canim tecrubeliyim 2 ci bebegim, ilkinide tek basima baktim buyuttum, asi yaptirmiyorum karsiyim biraz , gormesi duymasi ses cikarmasi iyi, sakin bir bebek, her ay goturmem lazim 2ci ayi unuuttugumuz icin telas yaptim. Hayatimizda cok buyuk olaylar oldu o yzuden arada kaynadi doktor kontrolu. Simdi bi bakiyorumki bebek3 aylik olacak bir sey olur mu diye endiseleniyorum😔
Tripkolikkkiz ben turk degilim o yuzden saglik ocagi nedir acaba?🙂 cocuk doktoru derken ozel, sagoik ocagi da devlet mi
Acaba?
Tripkolikkkiz 1 ayina kadar3 kez ozelde bir cocuk doktoruna goturdum. Baska bir eyre goturmedim
mikaa tabi ki goturceksinjz bi tek kiloya bakmıyor doktor nörolojik olarak inceliyor
Shdskr aşının bilimle alakası olduğunu kim söylüyor 🥰 suan sadece 3. Sınıf ülkelerde aşı furyası var. Türkiye gibi .. avrupadayım aşı muhabbetlerini duymuyorum. Tutine eklemiyorlar. Siz ben aşı istiyorum derseniz randevulara ekleniyor.. gercekten yıl olmus 2023 afrikada yasamıyoruz demi ama :)
mikaa her ay bebeginizi tabiki biryere götürmeye gerek yok. Ama rutin olarak göz ve kulak kontrolleri mesela bunlar icin randevu yapmalısınız hastanelerde. Takiplerini ne zaman olacagınıda saglık ocakları söylüyor. Ama oluduguma göre ası yaptırmıyorsunuz, özellikle saglık ocagındaki ebeler sizi ikna etmek isteyeceklerdir. Cünkü saglık ocagında her bebege bir aşı düşüyor. Yapılmayan aşılar saglık ocagında sıkıntı olur düsüncesiyle ebeler anneleri zorluyor. Mecbur yapmanız lazım gibi baskı uyguluyor. Eger net yaptırmicaksanız bastan tavrınızı koyun. Neyse onun haricinde bebeginizde herhangi bir sıkıntı yoksa sayet zaten her ay bi yerlere götürmeye gerek yok. Sonucta toplumla birlikte yasıyoruz dogruyu yanlısı görüyoruz bir sıkıntı olursa annesiniz hissedersiniz :)