Merhabalar heyecanlı bekleyişimin sonuna cuma günü geldik .38 de gelişim geriliği ve gebelikte böbrek taşı kırma cmv + olmam nedeniyle 38 de doktorumla planlı şekilde sezeryan a karar verdik.persembe yatisim yapıldı testler kanlar idrarlar alındı cuma sabah için planladık ancak bir kan testi gecikince cuma 11 e kadar beklemek durumunda kaldık bu sürede gece 12 de yeme içme kesildi anestezi alacağım için sadece çok susadım herşeyi suya benzettim hatta 🤪.11.15 de anestezi doktorum geldi spinal ile iğne ısırığı acisıyla uyusmam başladı .o sırada yenidoğan ekibi yaklaşık 9 10 kişi olarak ameliyathane ye gelince bebek cmv + Lik olduğu için yoğun bakıma alınacak denildi ve dünyam başıma yıkıldı .bana kandan bakılacak denilmişti yenidoğan ekibi bebeğin tüm tetkikleri yapılmadan yoğun bakımdan çıkmayacağını söyledi başladım ağlamaya .doğum başladı doktorum doçent ve öğrenciler de katıldı ameliyata içeride 20 kişi vardık ben ağlıyorum o sırada bebiş çıktı.anestezi doktoru çok tatlı ve sürekli konuşuyordu benimle çok az kaldı bebek geliyo vs diye 6kere tansiyonum dustu tansiyon yükseltici yapıldı bulantı geldi bulantı kesici ve bir yandan agliyordum gelişim geriliği olduğu icin sürekli bebek küçük mü diye soruyordum 2440 Gr doğdu oğlum.ayilma odasında 1 saat kadar kaldım ordan odaya çıkınca bebeksiz odaya gelmek çok canımı acıttı.kiyafetleri battaniyesi herşeyi hazırdı.ama direk kiyafetsiz kuvezle götürmüşler oğlumu.odaya geldim ağla ağla içim çıktı.o sırada süt sagmaya başladım annem oğlumun yanına gidip hemsireden resim çektirip gelmis.yogun bakım olduğu için görüş saatim malesef 30 dk.ilk görüşümüz bugün oldu 2310 grama düşmüş küçük savascim tahlilleri güzel çıkarsa ptesi salı kavuşacağız.simdilik resimlerine bakıp süt sagiyorum onun için 😭.ameliyattan sonra karnıma kum torbası ve kanama kontrolü için bastırma dışında çok ağrı olması diyebilirim .anestezi sonrası öksürük geldi öksürük dikişleri fena zorluyor .ve kayısı hoşafı ve dut kurusu hoşafı ile cok kolay wc çıktım .depend kesinlikle alın .büyük rahatlık ilk ayağa kalkma çok kolay oldu bu defa anlamadım.ama spinal sonrası sağ kalcamda feci ağrı ve ensede ağrı kaldimsadece Nescafe ve bitter de yediğim içtiğim halde.yarin öğlen taburcu olcam .bebeğimi de inşallah ptesi yada salı cikaririz dua edin bize de .sormak istedikleriniz varsa girdikçe cevaplarım.bu arada devlet Hastanesi’nde oldum sezeryanimi.