Pamuk Aynenkanka bende onu anlattım mesela 1 kovaya 1 kasık tuz ama tepkiler oldu😂😂bazı yörelerde tuz suruyorlarmis çok insafsızca bebeklere yazık gunah
Seyma_erkan27 Pamuk 2 kızım var 8,ve 7 yaşında ikisinide tuzladık şimdi 3 ye hamileyim yine tuzluycaz😅
Emineedrk Pamuk Bizde yapılıyor çocuk ter Korkmasın diyeydi sanırım annem abimlerede banada yapmış ondan mıdır bilmiyorum ama ben kolay kolay terlemem yazın bile 😂😂 dediğin gibi çok tuz konulmuyor zaten bende bı zararının olucağını düşünmüyorum annem yapalım mı diye sorarsa da yapma demem açıkçası dedikleri gibi zaten bir sürü kimyasal değiyor çocuğun vücuduna 😂
benaslindayohum Pamuk ben geleneklere bağlı bi insan olmadığım için kızımıda tuzlamadım prematüre doğmuştu zaten ☺ 2.yide tuzlamayı düşünmüyorum kişisel görüşüm 😁❤
MUSU21 mistocookie denizede sokulmaz ki 6aydan once. 6ay asilari yapildiktan sonra sokmalisiniz. Bagisikliklari tam gelismedigi icin enfeksiyon riski yuksek
Papatyaaaaaa Pamuk vallahi canım sen bilirsin ama bizde de tuzlama varmış ama yapmamışlar. Hiç birimiz de ter kokmayız. Bu yapıyla alakalı. Ben bir süre çocuk doktoruyla çalıştım ha tuza yatırmışsınız ha 1 fiske atmışsınız aynı şey dedi. Yine de iyi düşün taşın öyle yap.
dexter beni de tuzlamışlar ama bildiğin tuza yatırıp ovulmuşum 😂 su kaybı olayı bunda oluyo çünkü tuz tamamen vücuttaki suyu çeker. bir kova suya bir kaşık tuz atıp bebek onunla silindikten sonra duş yaptırmanın sağlığa zararlı olduğunu düşünmüyorum benimki bi de erkek kesinlikle tuzlamam lazım 😂
birminnosannesi_ dexter beni de ananem bebekken tuza gömmüş yüzümü gözümü her yerimi tuzla ovalamış😂😂Allaha emanet büyümüşüm sanırım ama gözlerimi görseniz mavi damarlar çok belirgin ben ona yoruyorum bunu. Bebeğime kesinlikle yaptırmam zaten.
Babyykmz Pamuk valla annemle ben dogma buyume istanbulluyuz dedem anneannem ıspartali baba tarafım gumushaneli esimin bir tarafi yugoslavyali bir tarafi bulgaristanli ve bu saydigim tum yorelerin hic birinde duymadim yani ne halamlardan ne yengemlerden ne anne tarafimdan nede esimin tarafinda hic birimizde yapilmaz. Sadece basimiza su geldi anneannem duymus ve en kucuk teyzeme uygulamis keske inanmasaydim cocuklarim arasinda tek kokan o diyor. Digerlerini tuzlamadim hic biri kokmuyor en kucuk teyzeniz ekşi ekşi kokyor diyor gercektende oyle. Annemler filan asla kokmaz o kucuk teyzem eksimik gibi kokar. O yuzden asla inanmiyorum anneannemde herkese tembihler sakin yapmayin ben elden duydum inandimda cok pisman oldum diye. Biz 9 torunuz dokuzumuzuda sirf bu yuzden tuzlatmamis zaten bizm taraftada yoktur tuzlama ve bizde ten kokusu falan olmaz asla. Teyzemi tuzladigi icin koktugunu dusunuyor anneannem. Zaten inanmiyorduk boyle biseye tamamen inancimiz kirıldı yani 😃
Zeynep5656 Pamuk evet bizdede var kötü koku olmasın diye yapılıyor 2kizimdada yapti kaynanm her doğum yapanada yapılıyor bı zarari yok bence
ensensr23 Zumzugukodummuzzingillatirim hamileyim kullanabilirmiyim bende acaba sıkıntı olurmu ki bende çok terliyorum elbisem ter içinde kalıyor eğer iyiyse bende kullanayım.
Zumzugukodummuzzingillatirim ensensr23 doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim, ama benim doktorum bir sorun görmedi.
hndstncvzlikek Bence yapılmamalı, bilim insanlarını dinlemeliyiz, biz yapmadık. Ufak ihtimal de olsa bir şey olursa vicdanen kaldırmak zor olur. Her bebek farklı reaksiyon gösterebilir. Tabiiki yine de herkesin kendi fikri canım 🌼
Arzum_87 Aynenkanka Benimde tam tersi anne tarafı Pomak baba tarafı Giresun 🤭 Aynen ya denize sokuyoruz ya bi tutam tuz atmışsın ne var bunda anlamadım 🤷🏼♀️
Esrahmet Pamuk bizde de yapılır. Kızıma da annem yapmisti.dediginiz gibi kimseye hiç birşey olmadı şimdiye kadar