34+6 haftadayız. Baştan beri devlet hastanesi takipliyim. Doktorumdan memnunum. Baştan beri ufak tefek ağrılar hariç çok rahat ve risksiz hamilelik geçirdim bebişimde öyle. İkili testi özel bir hastanede yaptırdım değerler gayet iyi çıktı. 21.hafta detaylıya girdim özel bi muayenehanede. Herşey normaldi sadece bebek bir hafta geride dedi doktor. Bu normal bi kadın doğum doktoru, erkek. Öyle perinatoloji doktoru felan değil yani. Neyse kendi doktoruma anlattım bir hafta geride dedi dedim, kendi doktorumda sorun yok bebeğin herşeyi haftasıyla uyumlu dedi, ayrıca 3 haftaya kadar gerilik olabilir biz bunda sorun görmüyoruz dedi. Neyse 31. Hafta kontrolümde bebeğin kafası küçük veya geç döllenme demiş miydim sana daha önce dedi, demediniz dedim. Sonra tekrar ölçtü tamam sıkıntı yok dedi ben tekrar sordum ya sorun yok demi biraz kötü oldum siz öyle diyince dedim azarlar gibi konuştu hatta sorun yok olsa söylerdim dedi. Neyse 34+5yani dün nst girdim, kendi doktorum acil ameliyata girmiş onun yerine başka doktor baktı. Nst iyi dedi, çocuk haftasıyla uyumlu dedi kilosu 2300 gr dedi. Ben onada sordum kafasıda haftasıyla uyumlu mu dedim evet uyumlu sorun yok dedi, biz doktorlar bazen yanılabiliyoruz yada makine yanıltabiliyor ölçümleri bunları kafanıza takmayın dedi. Bugün detaylı yaptırdığım muayenehaneye gittim hem kızımı renkli ultrasonda görüyüm hemde bide burda kafasına bakılsın dedim. Doktor inceledi benim plesantam iyi, çocuğun suyu çok iyi, çocuğa giden damarlar iyi, bunlara hep iyi dedi. Ama bacak boyu 2 hafta kısa dedi, ailende dede dayı kısaysa genetik olabilir dedi. Ben ve ailem hep kısayız, eşim normal boy eşimin baba tarafı uzun anne tarafı kısa zaten minyon bi bebeğim olacağını tahmin ediyordum. İşte karın çevresi 32 hafta, kilosu 1998 gr, kafasıda 33+5 haftayla uyumlu çıktı. Ben yarın 35.haftaya giriyorum son adet tarihime göre. Öyle olumsuz konuşmadı ama ikili test yaptırdın mı dedi down ihtimaline karşı dedi bende yaptırdım risk yok dedim, o belli olmaz felan dedi protein ağırlıklı beslen dedi günde 2 3 yumurta ye, haftada tavuk, et, bakliyat ye dedi 10 gün sonra tekrar gel bakalım dedi ama ben gitmeyecem önce kendi doktorumla bi görüşecem zaten çocuğumda bi sıkıntı varsa bu saatten sonra birşey fayda etmez. Nolursa olsun kızım benim canım herşeyim ama insan bi üzülüyor ya hastaysa ya doğunca canı acırsa sıkıntı çıkarsa diye. Böyle sorunla karşılaşıp sağlıklı bebek dünyaya getiren var mı sanırım biraz morala ihtiyacım var, daha dün 2300 gr çıkan kilosu bugün nasıl 1998 gr çıkıyor anlamadım hata bile olsa makinelerde bu kadar hata payı olur mu 🙄 Allahım herkese sağlıklı çocuklar nasip etsin çocukların canı hiç yanmasın 🤲🤍