Yeniannis_
Bence siz doğru araştırın ;
‘’ Ecrin isminin bir manası yoktur. Kur’an-ı kerimde geçmekle beraber, tek başına bir mana ifade etmez. Bir iş yapıldığında alınan ücret bahşiş karşılık demektir. Hadis-i şerifte “Çocuklarınıza güzel isim koyunuz!” buyurulmuştur. Peygamberler ve İslam tarihinden bu kadar mübarek zatın ismi varken, çocuğa böyle manasız bir isim vermek, doğru değildir.
Sebe süresi 47. Ayet ;
De ki: «Ben sizden ücret (Ecir ecrin) namına bir şey istersem, o, sizin içindir. Benim mükâfaatım ise ancak Allah’a aitir ve O, her şey üzerine şahittir.» De ki: “Sizden bu hizmetim için hiçbir ücret (ecir ecrin ) istemiyorum, (ücret sizin olsun! ) Benim ücretim yalnız Allah’a aittir ve O, her şeye şahittir …
Furkan süresi 57.ayette geçen Ecrin ;
De ki: “Tebliğime karşılık sizden bir ÜCRET (ecir Ecrin) istemiyorum. Ben sadece Rabbine giden yolu tutmak isteyenlere yol gösteriyorum.
Yasin suresi 11.ayet ;
Sen ancak o zikre uyanı ve görmediği halde rahmândan korkanı uyarabilirsin. İşte böylesini hem bir af hem de değerli bir KARŞILIKLA (ecir ecrin müjdele.
(Kaynak; sorularla İslamiyet diyanedinnet. -Furkan süresi57.ayet
YASİN suresi11. Ayet )
Gördüğünüz gibi Ecrin ücret karşılık bahşiş demek
Mikerim de geçmesi bir şey değiştirmez firavun da kuranı Kerim’de geçiyor. Bunlar hep insanların uydurdugu saçma sapan anlamlar.