Sngltzcnn Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir soru var sizce sezeryan olurken genel anestezi mi almak mantıklı yoksa sipinal anestezi (belden aşşağı uyuşma) mı daha mantıklı. Bi arkadaşım genel olarak anestezi ile ilk doğumunu yapmış uyandığında çok ağrısı olmuş Ama 2. Bebeğinde Belden aşşagı olan sipinali seçmiş ilk 6 saatlik yoğun ağrılı kısmı uyusuk olduğu İçin rahat geçirmiş sizce hangisi mantıklı 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Habis07 Sngltzcnn bgun gebe egitimindeydm doktor geneli onermiyor bebege azda olsa anestezi gdiyormus sersem oluyorlarmıs onalrda
Esmaakdag Sngltzcnn evet tumde cok agrı oluyo dedı anestezi doktoru ben spınal oldum uyusukluk acılmaya baslayınca agrı oluyo tabı ki
SenaElyakut Sngltzcnn ben spinal olmuştum ilk bebeğimde hiçte öyle ağrım olmadı doğduğunu da görmüştüm
cyln9001 Bölgesel anastazi tabi ki herşeyden önce o ana tanıklık etmek sağlık problemi dışında ve bebeğe daha az etkisi oluyor diye biliyorum doktorların çoğunluğu da bölgesel anastazi Yı tavsiye ediyorlar.
Esmaakdag GizemCengiz hayr canım bel agrım daha olmadı cok sukur 15 gun oldu dogum yapalı bas agrısı ara ara
mrymdnr GizemCengiz Evet benim doktorumda çoğu gebenin baş ağrısı sorunu yaşadığını bu yüzden de epidurali tavsiye ettiğini söyledi
Sngltzcnn O ana tanıklık etmek için sipinal daha mantıklı geliyor ama o anda bayılmaktan korkudan fenalaşmaktan korkuyorum 😳😳😳
Gozdealpu GizemCengiz sezeryanda spinal olur normal doğumda epidural. Doktoruma sordum böyle cevap verdi
mrymdnr GizemCengiz Çok benzeyen yöntemlermiş sanırım tek farkı epiduralde katater takılıyormuş ve ağrımız oldukça ağrı kesici geliyormuş spinalde de ağrı kesici damar yolundan yapılabiliyormuş benim bildiğim kadarıyla
Ayferfeneer GizemCengiz cekistiriyolar bebeği çıkartmak için hissettim kötü oldum sallandim fln o an için kaldırmadı doktor bekle bebeği gör öyle bayıltalim madem dedi bebeği gördüm ve bayilttilar ameliyathaneden çıkmadan uyandim
elma111 ilk dogumum geneldi gercekten uyaninca cok agrim olmustu ben cok panik biriyim doktorum belden uyusturalim ben seni hafif sersemletirim o ani yasamak istemiyorsan die beni imna etti daha az agrin olur belden dedi suan icin ikna olmus gibiyim RABBIM SAGLICAKLA CIKARSIN HEPIMIZI O AMELIYATHANEDEN INSALLAH
Ayferfeneer GizemCengiz normal olcakti o yüzden epidural olmustum aksilikler iste sezaryene döndük belki başkası o kadar hissetmiyodur. Bu sefer spinal olcam galiba tam konuşmadık doktorumla