Nurysr Merhaba sevgili anneler ve anne adayları Kızımı doğurdum çok şükür. Ama o doğana kadar ne stres yaşadım bir bilseniz. Kasılmalarım 1 ay önce başlamıştı. 37. Haftadan itibaren arada düzenli kasılmalarım bile oluyordu. Bu kız erken doğacak diyordum hep ama nerdeee ☺️ İlk dogumumu Zeynep kamil devlet Hastanesi’nde yapmıştım. İlkti bunlsr yaşanabilir diyerek tolere etmiştim yaşadıklarımı. Ama 2. De öyle olmadı korkularım gittikce arttı, doğum stresi sardı. Belki de stresten gelen sancılarım geri gidiyordu. 2. De korkma nedenim Cam ve Sakura Hastanesi’nde takipliydim ama 40 tan sonra bilirsiniz devlet hastanesi 42 ye kadar doğumun gelmesini bekliyor herhangi bir hayati risk yoksa. Bnm bebeğim 40 haftalikken 3600 dü, çatım basık vs den dolayı, bebek kilo aldıkça ben nasıl dogurucam, gerçek doğum sancimda gelmiyor. Devlette 42 ye kadar bekletirler de bebek , o kadar sancı çekerim kilodan dolayı bebek geçmez de beni sezeryana alirlar diye korkmaya başladım. Korkma nedenim o kadar sanciyi ya boşa çekersen diyeydi. Çok şükür ki eşim korkularımi anladı ve beni Medipol bahçelievler de doğum yapmam için teşvik etti. 2 kere muayene olmuştum, bildiğim biyerdi. Gelelim doğumuma; 40+1 iken tanımadığım ama güzel yorum okuduğum Seymin Ayvaz için randevu aldım. İstersen gerçek sancılarını bekleyelim, istersen de hemen yarın gel suni sancı ile doğumu başlatalım dedi. Ben tabiki hemen doğumu başlatalım dedim. 40+2 de sabah 9 da yatış yapıldı. 2 cm açıklıgim vardı. Doktor süreç uzamasin diye hemen suyumu patlattı ve suni sancı verilmeye başladı. Damar yolum açılırken biraz zorlandım, beceremedi ebe ince oldugu için ve tansiyonum 3 e düştü. Dedim bnm hiç halim yok nasıl normal doğum yapicam. Serum+ suniyi birlikte verdiler hemen toparladı vücut. 10.30 a kadar adet sancisinin biraz fazlası gibiydi. Sonrasında artmaya başladı. İlk 1 saatte 3 cm oldu. Dozu arttirdilar. Oda içinde yürümemi söylediler yarım saat kadar. Artık daha şiddetli geliyordu. Sonra secde pozisyonu alıp sancılarını karsila dediler. Hem bebek kanala yerleşir diye. Bu şekilde 2. Bir saat doldu ama artık çok şiddetli geliyordu 100 leri geçiyordu nst. Açılmam 5 cm olmuştu. Son 1 saatte de önce sıcak duş sonra , yürüyüş sancı gelince eğilme hareketi önerildi. Ama sıcak duştan hiç çıkmak istemedim en iyi o geldi. Artık kendimden geçmiştim. 1 dk dinlenmeden sonra 90 sn sancı geliyordu. Doktorum kontrole geldi. Açılma tam olmuş. Onlarda bu kadar hızlı beklemiyordu. Çok kakam geldi dedim . Tmm yap dedi😁 afedersiniz lavman olmama rağmen yine yaptım doğuma masasına geçmeden 🙈. Sonra hemen dogumhaneye alındım. Gelelim ıkınma evresine. Söylediğim gibi çatım basik bebek kilolu ve sürpriz ki kafasında normalden biraz büyük. Çok güzel ikinmama rağmen çıkmak bilmedi. Doktorum bn dogumunu çok hızlı bekliyordum, bebek burda bize gol attı dedi.😁 Coook ikindik sayısını hatırlamıyorum. Hatta çömelerek de ikindim. Karnıma da bastirilmasiyka bebek toplam yarım saatte kucağımdaydi. Çıkar çıkmaz çok ağladım inletti 🥰. O kadar güzeldi ki. Kordonu kök hücre geçişi için hemen kestirmedim. 2 dk bnimleydi. Yanağıma degdirince sustu. Bu duyguyu anlatamam. Haliyle içimden çıkmasıyla tüm acım son buldu. İlk doğumda kesi atılmıştı ve çok dikisim vardı. Bunda kesi atılmadı 3-4 dikisim oldu toplam. Bu kısım hiç zor değildi. Doğum sonraki tek zor kısım içindeki kanı (pihtiyi vs) temizlemek için karına bastirip, yine içeriye el sokulmasiydi. Sonra odama geçtik. Hemen yanıma getirildi. Çok şükür sağlığı da iyiydi. Hemen emdi. Şimdi 1 haftalık olduk. 2 kızımı aynı odada uyutuyorum, çok güzel duygular. Allah hepinize güzel doğumlar nasip etsin. Bebeğim 3665 Gr, 50 cm doğdu. Maşallah diyelim teyzeleri 🌸