Ben Allah nasip ederse normal doğum istiyorum ama ne kadar istersem istiyim buna bebek karar verecek. Eğer pozisyona girerse, benim çatım müsaitse vs sezeryanı aklımdan bile geçirmiyorum. Tabiki normal doğum yapıp geç ayaklanan yada sezeryan olup zorlanan bir sürü örnek var. Ama adı üstünde biri normal doğum, diğeri bir doğum şekli değil uygun olunmaması halinde ameliyat. Yurtdışında örnek Almanya’da bunu sana bir tercih sebebi olarak bile sunmuyorlar, herkes normal doğum yapıyor. Cok nadir farklı bir zorunluluk varsa doktor sezeryanla müdahalede bulunuyor. Malesefki Türkiye’de bazı doktorlarında sezeryan işine geliyor. Saatlerce uğraşmak yerine, randevulu 15 dk da işi bitiriyor. Sezeryan olana da saygı duyuyorum. Sonuçta benimde ne şekilde doğuracağım belli değil.. Ama bunun bir tercih sebebi olması keyfi ben sezeryan istiyorum diyenleri sadece korkuyo diye anlamıyorum. Sonuç olarak hepimiz korkuyoruz, kimse güllük gülistanlık doğurmuyor. Ama bebeğimizi dünyaya sağlıklı getirmenin en önemlisi olduğunu düşünüyorum ve normal doğum olan bebeklerin bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu bilimsel olarak açıklanmış. Ben bunun bir tercih olmasına karşıyım sadece, ancak doktor uygun değil derse sezeryan olunmasından yanayım.