Leylaayla biraz yanlış anladınız bence sezeryan bir doğum şekli değil derken aslında tıpta ki yerinden bahsediyor arkadaş çünkü doktorlar da”sezeryan bir müdahale biçimidir” diyor yani çocuk gelmez, ters gelir, tansiyon şeker sorunları olabilir, doğum kanalına girmez veya aşırı kilolu olabilir bu gibi durumlarda en sağlıklısı sezeryan ki zaten zorunlu oluyor. İstege bağlı sezeryan Türkiyede çok fazla bunun iyi olmadıgından bahsediyor doktorlar. Bazen çok güzel dogum yapabilecek açılması sancısı va olan insanlar korktugu için sezeryan istiyor bu sezeryan doğumun amacına ters bişey. (Ben burada kendi düşüncemden bahsetmiyorum sezeryanın amacından bahsediyorum. sezeryana cinayet gözüyle bakan annenin morelini bozan konuşmaları da kınıyorum elbet)Ya da normal diye türlü hazırlıklar yapanlara nasip olmuyor vajinal doğum. Kısacası bazı durumlarda bebegimiz kendi de krar verebiliyor. Ben kendi doğumun nasıl olur bilmem sezeryan veya normal hiç farketmez sonuçta en sonunda anne olacagım 🌸. Bunun için sabırsızlanıyorum 😍🍓
Dipnot. Korktugu için sezeryan olanlara lafım yok sonuçta normal doğumdan kim korkmaz ki 😜