Bathy21 Arkadaşlar doktorum bana magnezyum, d ve k vitamini damlası, omega, b12, folik asit verdi bu pazartesi ikili taramaya gideceğiz demir de başlayacağız dedi, bu kadar vitamin kullanan var mı ?
Eceecim Bathy21 biraz fazla gibi görünüyor ancak belki kan değerlerinizde eksiklik vs olabilir. Doktorunuz daha iyisini bilir. Ben ilk etapta folikasit sonra balık hapı d vitamini ve demir kullandım. Böyle de bitiriyoruz. Diğer takviyeleri kullandırmasının bir sebebi vardır mutlaka.
BenimKucukYazCicegim Bathy21 Doktor vermişse gerek varmış demekki. Bana da 8 tane farklı vitaminler yazdı.
TTtutku Bathy21 demir ve d bitamini gebelikte çok çok önemli bebek ve senin için çünkü annelik hormonları için çok faydalı bebekler resmen sömürüyor d ve demir emzirme döneminde dahi kullanılıyor kadınlığın en temel vitamini
Mlkengn Değerleriniz sınırdadır belki. Bebek hamilelik süresince bütün vitamin depolarınızı boşaltacağı için takviye olması açısından veriyor doktorlar. Benim ilk gebeliğimde doktorum vermişti. Ama bu sefer farklı doktorum ve folik asitten başka birşey vermedi çok ilaç kullanman taraftarı değilim dedi. Bende bundan endişeliyim biraz vitamin iyi olmaz mıydı 😂🤦♀️
Bathy21 Mlkengn evet sanırım böyle yaklaştı doktorumda çok şükür vücut olarak bir tuhaflık yaşamadım başından beri.
Defnesa Bana ilk 3 ay folik asit asit ve elenatol vermişti 3 aydan sonra demir hapı ve elenatol olarak devam ettik 32 haftadan sonra da d vitamini eklemisti
Bathy21 [silindi] canım ben biraz doktorun işine karışılmaz mantığındayım ondan sormadım ama kendi kendime biraz kuruntu yaptım bu mevzuyu.
Bathy21 TTtutku doğru söylüyorsun bir yakınım d vitamini kullanmadığım zamanlarda dişlerim bile sallanıyordu demişti
Babyykmz Bathy21 kan tahlili yapti mi ? Bana kan tahliline gore devid verdi diger degerlerim normaldi. folik asiti zaten kendm kullaniyordum hamile kalmadan 3 ay once baslamisdim. Kan degerlerin normal ama Diger vitaminleri 4 aydan sonra baslayacagz dedi. 4 aydan once cok onermiyorum dedi.
Bathy21 Babyykmz Evet yaptı canım hatta ondan bir buçuk ay önce gebelik için ben yaptırmıştım ankarada d vitaminim 40larda çıkmıştı ve o doktorum Türk insanı için çok normal bir değer demişti, anladığım kadarıyla bizim sıpa beni biraz fazla sömürdü. 😂
Papatyarslan Bathy21 bende 6 tane ilaç içiyorum ama her içtiğimde sorguluyorum çok fazla diye Demir Magnezyum Balık yağı D vitamini kalsiyum Çinko Bir vitamin daha
Bathy21 Papatyarslan en başından beri mi kullanıyorsunuz ben pazartesi 12 haftalık olacağım sizin hamileliğiniz daha ileri sanırım benden.
MadameHappy34 Bathy21 Zaten vücudunda vitamin eksikliği olduğun da ağrıların oluyor,o vitaminler o yüzden var canım sonuçlarına bakarak yazdı büyük ihtimal ihmal etme.
Allahkahretmesin1 Bathy21 ilk 3 ay sadece folik ast kullandım 12. Haftadan sonra decavit demir ve d vitaminine başladık sizinki viteminlere biraz erken başlamış sanırım ama kan değerlerinize göre de vermiş olabilir benimki hep normal çıkıyordu
TTtutku Bathy21 sadece diş değil hormon sorunları psikolojik sıkıntı vücutta yorgunluk ağırlık sindirimde bozukluk dinç olamamak hepsine sebep oluyor gebelikte de bunlar zaten olduğu için bide d viyamini eksiği olursa süreç çok zor olur o yüzden inşallah sağlıkla alırız kucağımıza minikleri