Aleyyy19 Merhaba, hamilelik planlıyorum. Ama özel sağlık sigortası nedir neleri karşılıyor ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz ? Yada devlette nasıl oluyor şartları nedir ?
Simsek_sya35 Aleyyy19 anadolu sigortadan doğum teminatlı bir ay gebe kalmama paketini aldım. Hastane kapasitesine göre fiyat değişiyor. Çoğu testleri karşılıyor. Bazılarını karşılamıyor ama bununla birlikte 10 muayene hakkı ve doğumu üstleniyor hiçbir şey olmasa bu ikisi yeterli muayene ve doğum ücretleri almış başını gitmiş😿
Azra41 Aleyyy19 Eşimden var özel sigortam doğum teminatı belli bir ücret oluyor doğum ve muayeneler o ücretten düşüyor. Bütün her tahlili kapsadi benim şükür 🤲 ama sadece ilk bana Özel sigortali olduğunda 1 sene geçmesi gerek denmişti. Kizcemi doğurdum hiç para vermedim sadece muayenelerde 15 TL ödedim 🥰
Ceylinmelike Aleyyy19 bende hamileyken yaptırdım hamile olmadan bı kaç ay önce yapmak gerekiyor demişlerdi o yüzden hamile olduktan sonraki paketi yaptım ben. Haziran yada temmuzda yaptırdım 11 bin mi neydi. 8 muayene hakkı var doğum var içinde tahliller var ama diyelim doktor özel bı tahlil istedi onu karşılamıyor veya tarama testi varya onuda karşılamıyor. Özel tahlil dediğim de o hastanede olmayan tahlili isterse dışarda yapılacak bı test o ücretli
Gumus25 Aleyyy19 benimde anadolu sigortadan tamamlayici saglik sigortam var. Yatışlı ve yatışsız tedavi + doğum teminatı yaptırdım. Policeyi yaptırdıktan sonra 1 kere adet olmanız yeterli bekleme süresi yok. 10 muayene içinde dahil. İkili testi de karşıladı. Ben çok memnunum
Orucu12 Eger dogum teminatı eklersenız ilk 3 ay gebe kalmama sartı oluyor herseyi kapsıyor firmaya göre degisiyor sigortacılardan detaylı bilgi alabilirsiniz
Aslihantuncer Benim iş yerim yapti yillar once ama siz ozel olarak yaptiracaksaniz sadece dogum paketi alabilirsiniz. Oncelikle bulundugunuz ildeki ozel hastaneyi arayip hangi ozel sigorta gecerli bunu sor. Mesela turkiye sigorta yada allianz hangisi varsa o sigorta sirketini arayip sadece dogum paketi alabilirsin. Bende türkiye sigorta var her muayene ucreti 15 tl. Vitamin 12 testi 100 lira uclü test 200 lira haftaya doğumum var oda 15 lira
samsunlu55 Sigortam.net i arayarak bilgi almistim orasi bana anadolu sigortayı önerdi 1 ay hamile kalmama şartı ile yaptırdım. 10 muayene dogum ve tahliller dahil.
Aleyyy19 Herkese cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben şuan 1 haftalık süreçteyim aslında test yapmamak için kendimi zor tutuyorum. Düşük bir ihtimal ama yinede ihtimal 🙈 En azından bu süreçte böyle bir hakkım var ise yararlanmak istedim ama ondada belli bir süre hamile kalmama şartı olduğunu söylüyorsunuz. Kaldım böyle 🥹. Ne yapacağım bilmiyorum.
Aleyyy19 Ceylinmelike teşekkür ederim peki doğuma ne kadardı ne kadar indirim yaptı. Ciddi indirimler var mı. Yani özel sağlık sigortası yaptırmalı mıyım
Simsek_sya35 Gumus25 yaa ikili testi karşılıyor mu bende o anadolu yaptırdım daha 10 haftalığım gerçi ama ben ikili taramaları karşılamaz sanıyordum
Sare_34- Simsek_sya35 ikili tarama testini perinatolog degil de kendi kadin dogum doktorunuz yaparsa karsiliyor
Rsln Simsek_sya35 bende anadolu sigorta var. Nisanda doluyor. Yeni sigorta paketleri sanırım değişmiş tam emin değilim ama ikili testi karşıladı benim paketim. Dörtlüyü karşılamadı malesef. Detaylı zaten karşılanmıyormuş..
damlaguneyerii Ben de hamile kaldıktan sonra sompo japan’dan yaptırdık. 9 muayene , doğum ve tahsilleri kapsıyor. 30 bin tl ye yaptırdım çünkü gittiğim doktor profesör ve öğretim üyesiydi başka doktor 19 bin civarı cıkıyordu :) medicana ataşehir bu arada 🖐️